Erkeklerde Türk Voleybolunun gururu ARKAS, 12 Aralık çarşamba günü Bulgaristan'ın Dupnitsa takımını deplasmanda 3-0, ya da 3-1 yendiği taktirde Şampiyonlar Ligi'nde tur atlayacak, ki inanıyorum, bu kadroyla ARKAS bunu başaracak güçte. İkinci turda ise mavi-beyazlıları dürnya devleri bekliyor. Şimdiden belli olanlar, Rusya'dan Zenit Kazan ve Sibirya'dan tanıdığımız Novosibirsk, İtalya'dan Trentino, Macerata ve Cuneo ve Polonya'dan Belchatow. Yani kim çıkarsa çıksın ellerimizi ovuşturarak bekleyelim ve müthiş maçlara tanık olacağımızı bilelim. Tabii ARKAS bu ikinci aşamada daha bir güçlenerek yola devam edecek. Brezilyalı Bravo iyileşti, sakatlığı geçmek üzere olan Ahmet Peköz ve Kanadalı Duff da kadroyu zenginleştirecek.
Filede Avrupa'nın zirvesindeyiz
Türk Takımları Avrupa Kupalarında fırtına estirmeyi sürdürüyor. Özellikle bayanlarda 3 takımımız Dörtlü Finale koşuyor. CEV Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank, bir zamanların şampiyonluk abonesi Rus Uralochka'ya tek set imkanı tanırken namağlup liderliğini sürdürdü. Aynı kupada Eczacıbaşı VitrA, deplasmanda Azerbaycan'ın Azerrail Bakü takımını 3-1 yenmeyi başardı. Başardı diyorum çünkü Azeri takımı, Amerikalı yıldız Hodge, Hollanda'nın gözdesi Flier ve diğer yabancılarıyla sert bir rakipti. İtalyan Yamamay Busto'yu yenen G.Saray Daikin de bu kupada zirvedeki yerini koruyan bir diğer başarılı temsilcimiz. CEV Cup'da F.Bahçe, Avusturya'nın ASKÖ takımını deplasmanda 3-0 yenerek işini ilk maçta halletti.
İkinci Ligde önemli hafta
Bayanlar ve Erkekler 2.Ligde yarın ve pazar günü önemli karşılaşmalar var. Bayanlarda hafta yarın saat 15.00'teki Işıkkent-Balıkesir Belediye maçıyla başlayacak, pazar günü saat 13.00'te Rota Gençlik-Karşıyaka maçı var. Aynı gün 13.00'te Yaşam Pınarım Karşıyaka-Maltepe Yalı, 14.00'te Altınoluk-ARKAS ve 16.00'da da Ç.Kale-Salihli maçları var. Erkeklerde program: Yarın: 13.00 Altay TFL Altekma-Düzce Belediye, Pazar: 13.30 Çevregücü-Bodrna Anadolu Lisesi, 14.00 Burhaniye-TOFAŞ, 14.00 Bahçelievler-Havagücü ve 15.00 A.Ordu Konak Belediye-Gemlik.
Salihli Belediye, G.Saray'ı bekliyor
Voleybolu bayanlarda ilçenin simge sporu haline getiren Salihlililer, Teledünya Türkiye Kupası'nda bir devle oynacak olmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyor, 19 Aralık'ta, Küba'lı Calderon, İtalyan Lo Bianco ile Gioli, Sırp Molnar ve Japon Yuko Sano gibi yıldızları barındıran G.Saray Daikin'i bekliyor. Başkan Gürsel Tuncer, Salihlilileri maça davet ederek güçlü rakiplerini ağırlamaktan memnunluk duyacaklarını belirtti, "Kupada 8 takım arasına kalabilmek büyük başarıdır. Oyuncularımın hepsini kutluyorum. Geçen sezon yarı finalde Salihli'de Vakıfbank Türk Telekom'la karşılaşmıştık. Seyir zevki güzel bir maç olmasını diliyorum" diye konuştu.
