• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BİZ DAHA ÖLMEDİK GÜRKAN ERTAÇ

BİZ DAHA ÖLMEDİK

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2016, 00:00
Bornova Anadolu Lisesi, İzmir, hatta Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri. Bu okuldan yetişenlerin özverisiyle güzel bir voleybol takımı kurdular. Maddi kaynakları diğer takımlara oranla çok sınırlı. Halkbank, Ziraat Bankası, Maliye Milli Piyango gibi devlet destekli ekiplerin yanısıra, İstanbul B.Ş.Belediye, İnegöl Belediye, Tokat Belediye Plevne gibi belediye takımlarıyla ve de Üç Büyüklerle, F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'la, en büyük ligde, Süper Lig'de yarışıyorlar. G.Antep Şahinbey Belediye pes etti, ligden çekildi ama Bornova Anadolu Lisesi pes etmeye niyetli değil, aslanlar gibi ligde kalmaya uğraşıyor. Hem de yabancısız kadrolarıyla. Şimdi 9 puandalar ve rakiplerin, "Düşer" dediği pozisyondalar. Ama başkan Ersan Odaman, yönetim, genel menajer Gökhan Öner ve oyuncular, "Biz daha ölmedik, lig sonuna dek kurtuluş mücadelemizi vereceğiz" diyorlar. Başkan Odaman, "Tokat B.Plevne ile aramızda 6 puan fark var ve onlarla biri İzmir'de, biri de tarafsız sahada iki maç oynayacağız. Kazanırsak niye olmasın ?" diyor. Ayrıca pazar günü saat 16.00'da G.Saray ile İzmir'de oynayacakları maçta da sürprize hazırlanıyorlar, Agamez'in yokluğunda Cim-Bom'u yenmeye çalışacaklar. Bir çağrım Ege Üniversitesi öğrencilerine...Üniversitenizin 150 metre yakınındaki bir okulun takımını desteklemek varken, n'olur, ligde iddiası bulunmayan G.Saray'ı desteğe çalışmayın. Lütfen...Yaşatalım Balspor'u...

ARKAS'A PODRA GEREK


ARKAS, İtalya'nın şöhretler topluluğu Cucine Lube'ye İzmir'de 3-0 yenilerek CEV Şampiyonlar Ligine erken veda etti. Mavi-beyazlılar artık önümüzdeki sezonun planlarını şimdiden yapmalı, kadroyu güçlendirmek için nokta transferler gerçekleştirmeli. ARKAS'ta smaçörlerden Rouzier dünya çapında. Ama takım oyunu olmadıkça o da kapasitesinin üzerine çıkamıyor. Brezilyalı Borges de sakatlıktan yeni kurtuldu, belli ki bu takımın hücum gücünü artıracak. Ama ARKAS'da orta oyuncu sorunu var. Kanadalı Graham Vigrass yeterli değil. Örneğin Lube'nin 2.03'lük Sırp orta oyuncusu Marko Podrascanin İzmir'deki maçta harikalar yarattı, ARKAS'ı dağıtan isim oldu. Sırplar oynadıkları takımlarda büyük randıman veriyor. Cucine Lube'nin parlak başarılarında eski F.Bahçeli Miljkoviç, Podrascanin ve Stankoviç'in katkısı tartışılmaz. Miljkoviç uzun yıllar F.Bahçe'yi sürükleyen adamdı, şimdi de İtalyanları güldürüyor. ARKAS bu gerçeği görerek transferi ona göre yönlendirmeli.

CEV'den 29 Şubat etkinliği

Avrupa Voleybol Konfederasyonunun (CEV) düzenlediği "One day more for volleyball" (Voleybol için bir gün daha) etkinliği, 29 Şubat Pazartesi günü yapılacak. CEV'in, şubat ayının 29 gün olması dolayısıyla düzenlediği organizasyonda, Avrupa'da 55 ülkede 29 sayı üzerinden tek setlik maçlar yapılacak. Etkinlik, Türkiye'de de 81 ilde düzenlenecek. Medya mensupları yanı sıra, voleybola gönül vermiş farklı sektörlerde çalışan profesyoneller, eski voleybolcular, sponsor temsilcileri ve ünlü simalar sahaya çıkacak.

Gururumuz HALKBANK

Erkek voleybol takımlarımız arasında CEV Şampiyonlar Ligi'nde zirveye yürüyen tek temsilcimiz Halkbank. Başkent ekibi, İtalya'nın Ngapeth, Piano, Mossa ve Saatkamp'lı DHL Modena takımını Ankara'da, 25-20, 25/21 ve 25- 13'lüt setlerle 3-0 yenerek ezdi. Kubiak, Le Roux, Sokolov, Kooy, Emre Batur, Travica, Hasan Yeşilbudak (L), Caner Dengin, Kemal Kayhan, Burutay Subaşı'nın başarısını ne kadar övsek az. Dilerim en az final oynarlar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA