• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İple çekiyoruz GÜRKAN ERTAÇ

İple çekiyoruz

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2017, 00:00

İlk yarısı müthiş maçlara sahne olan, 8 Ege takımı bulunduğu için Ege Ligi sayılan Birinci Lig (A) Grubu'nda 2.devrenin perdesi 15 Ocak Pazar günü aralanıyor.
Ligde yabancısız oynamasına karşın son 7 maçın tamamını kazanarak 3.sıraya yükselen Karşıyaka, ilk maçını Gaziemir'de 14.00'de iddialı rakibi Rota Koleji önünde verecek. Kaf- Kaf'ların amacı bu maçı ve hemen ardından seyircisi önündeki Alaşehir B. maçlarını kazanarak rekoru 9 maça çıkarmak. Açılış gününün en önemli maçı ise Manisa'da 16.30'da Manisa B.Ş.B ile lider Beylikdüzü arasında.
Son derece yetenekli oyunculara sahip Manisa ekibi, bu branşa en fazla parayı harcayan Beylikdüzü'nü yenerse zirvede tam şenlik yaşanacak, Beylikdüzü, Alaşehir, KSK, Manisa B.Ş.B ve Bursaspor savaşacak. Balıkesir B.Ş.B ve Rota da var. Diğer maç programı:
14.00 Alaşehir-Y.Yurt, 14.00 Y.Bayramiç-ARKAS, 14.00 Salihli- Vakıfbank, 15.00 Bursaspor Maltepe Yalı, 17.00 Balıkesir- Işıkkent.

ARKAS'a uyarı

Balıkesir'de salı günü yapılacak Kupa Voley Final Etabı'nda Halk Bankası ile eşleşen ve ligin ilk yarısını 6.sırada bitiren rakibi önünde favori gösterilen ARKAS, Halk Bankası'nın kolay yutulur lokma olmadığını bilmeli.
Çünkü başkent ekibi 2017 için büyük harekat yaptı, İtalyan antrenör Camillo Placi ile yollarını ayırıp yerine Sırp Slobodan Kovacs'ı getirdi, Sloven pasör Dejan Vincic ile kadrosunu güçlendirdi. Kovacs, İtalyan Sir Safety Perugia ve Sırbistan'ın Radnicki Kragujevac gibi ünlü takımlarının yanı sıra İran Milli Takımı'nı da çalıştırdı. Vincic ise 2015'te milli takım formasıyla CEV Avrupa Ligi'nde "en iyi pasör" ve "en değerli oyuncu" ödüllerine layık görüldü. Aman dikkat o zaman.

Avrupa'ya antrenör gönderdik

Şimdiye dek iddialı takımlarımızı sürekli yabancı antrenörlerin çalıştırmasını doğrusu hazmedemiyorduk, "Bizim de yetenekli hocalarımız var ama pazarlayamıyoruz" diye hayıflanıyorduk. Kilidi A Milli Kadın Voleybol Takımı eski antrenörü Ferhat Akbaş kırdı, Romanya'nın iddialı ekibi CSM Bükreş ile anlaşmaya vardı.
Çin'in Guangdong, Türk Telekom, G.Saray ve VakıfBank'ta antrenörlük yapan Akbaş, 2015'te kadın milli takımımızı çalıştırmıştı.
Akbaş'ın yeni takımı CSM Bükreş, CEV Challenge Kupası'nda geçen sezon İmperial Hastanesi İdmanocağı'nı her iki maçta 3-1 yenerek şampiyon olmuştu.

F.Bahçe zirve için iddialı

F.Bahçe Erkekler CEV Kupası'da şampiyonluğa oynuyor. Sarı-lacivertliler, 16'lı finaller ilk maçında İsrail'den Hapoel Mate'yi deplasmanda 22-25, 17- 25 ve 18-25'lik setlerle 3-0 yendi, çeyrek final için büyük avantaj kazandı. F.Bahçe, Quesque, Metin Toy, Pajenk ve Sket'in etkili oyunlarışya sonuca gitti.
Rövanş 18 Ocak Çarşamba günü İstanbul'da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA