• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Maçın hakkı beraberlikti GÜRKAN ERTAÇ

Maçın hakkı beraberlikti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2017, 00:00

Türk Futbolunun bana göre iki şeytanı var. Birisi Rıdvan Dilmen, diğeri de Sergen Yalçın. Dilmen'in TV yorumculuğu ve yazarlıkla işleri iyi de Sergen Yalçın o üstün futbol bilgisini bizlere yeşil sahaları renklendirerek yansıtıyor. Hangi takımı ele aldıysa yükseltti, şimdi de Kayserispor'u taş gibi bir takım haline getirdi. Doğup yetiştiği Beşiktaş'a karşı sınav Sergen için çok önemliydi ama Beşiktaş'ın zaaflarını iyi etüt etmişti. Sağ kanadın savunmada dağıldığını mesela. Lawal, Beck'i oradan geçip geçip tehlikeler yarattı.
Lawal'ın gollük şutunu kaleci Fabri inanılmaz şekilde kurtarırken Deniz Türüç'ün, Fabri'yi aşan topunu Beşiktaş'ın her maçtaki kahramanı Atiba çizgiden çıkardı. Beşiktaş böyle bir joker futbolcuya sahip olduğu için ne kadar şanslı. Ataklara katılır, orta sahada pres yapar, defansına gelir kurtarıcı olur.
Şenol Güneş ilk kez maça çift forvetle Aboubakar ve Cenk'i birlikte oynattı. Ama bu orta sahayı zayıflattı. Kayseri, Lawal, Varela ve Welliton'la çok etkili oldu.

İKİNCİ DEVRE KARTAL ETKİLİYDİ

Ancak ikinci yarıda Tolgay'ı oyuna alan Beşiktaş Kayserispor önünde etkili olmaya başladı ve Adriano'nun top takibinin güzel bir sonucu olarak öne geçmeyi başardı.
Deniz Türüç'le korner civarında giriştiği mücadeleyi kazanan ve korner kazandıran Adriano'nun bu çabasını hafta içinde UEFA tarafından ilk 11'e seçilmenin moraliyle oynayan Aboubakar şahane bir şutla ürünlendirdi ve golünü attı. Ama Kayseri'nin pes etmeye niyeti yoktu. Umut Bulut maçı golüyle renklendirdi. Ardından Kayseri kalecisi Ahamada, Talisca'nın iki füzesini inanılmaz reflekslerle kurtardı. Harika bir maçtı. Kayseri, Deniz Türüç'ün harika bir çalımla açık düşürdüğü Tosiç'i geçip verdiği pasta Beck, arkasındaki Lawal'a topun gelmemesine çalışırken topu kendi ağlarına göndermesiyle galip duruma yükseldi ama son sözü AIboubakar söyledi ve "Ben bu maçtan Beşiktaş'ı puansız çıkarmam" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA