• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vakıfbank yine finalde GÜRKAN ERTAÇ

Vakıfbank yine finalde

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.03.2018, 00:00

Türkiye'nin gururu Vakıfbank, CEV
Şampiyonlar Ligi Bayanlarda Galatasaray'ı müthiş bir mücadeleden sonra 3-2 yenmeyi başararak finale adını yazdırdı.
Setler 25-23, 24-26, 22-25, 32-30 (kader seti) ve 15-8 sonuçlandı.
Çinli smaçör Zhu Tin 33 sayı, 4 blok üreterek maçın yıldızı oldu. G.Saray'da emektar Neslihan'ın 25, Jack'in 20, Rabadzhieva'nın 18 sayısı maçı çevirmelerine yetmedi ama Cim-Bom'u da alkışlayalım. 3 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu 1 Top Teams, 1 kez de Challenge Cup Şampiyonluğu bulunan Vakıfbank, 23 Ekim 2012'den 22 Ocak 2014'e kadar 73 maçta yenilmezlik unvanını koruyup tarihe geçmişti.
Ne kadar kutlasak az.

Balıkesir'e yazık oldu

Voleybolda şampiyonluk maçı oynuyorsunuz.
İlk iki seti rahatça 25-19 ve 25-21 almışsınız. Bir set kalmış hedefinize ulaşmanız için. Maalesef 3 ve 4. setleri 25-23 ile kılpayı kaybediyor, kısa seti de 15-13 yitirerek yoldan pisi pisine dönüyorsunuz. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un THY yenilgisinin gelişimi bu. Tüm sezonun emekleri bir set alınamadığı için boşa gidiyor. Hakemlerin de buna etkisi küçümsenemez ama giden gitti. Ancak Balıkesir böyle bir atılım gerçekleştirdi temelini attı. Önümüzdeki sezon ders alınarak Sultanlar Ligi'ne çıkılacaktır mutlaka.
Başkan Zeki Kafaoğlu'na voleybola verdiği destek için ayrıca teşekkürler.

Böyle adalet mi olur ?

Efeler Ligi'nde Halk Bankası ile ARKAS tüm rakiplerini yenerek final oynama ve şampiyonu tayin etme maçlarına kaldılar. Gelin görün ki, Voleybol Federasyonu öyle bir final programı yapmış ki, ARKAS'ın şampiyon olsa bile kupayı İzmir'de, taraftarı önünde kaldırma şansı yok. İlk iki maçı İzmir'e, son üç maçı da Ankara'ya koymuşlar. Oysa ilk iki maçı Ankara'da diğer 2 maçı da İzmir'de yapsalardı, gerekirse 5 maç İzmir veya Ankara'da oynanabilirdi.
Federasyon "Statü sezon başında ilan ediliyor, artık olmaz" deyip topu taca attılar. Niye düzelmesin ki, gayet basit ve zaman da geçmiş değil.
Şimdiye dek haktan yana olarak tanıdığımız federasyon bu büyük gafı da gidermeliydi.

Hayırlı yolculuklar

Venüs Sultanlar Ligi'nde önümüzdeki sezon yolculuklar başlıyor.
Çünkü terfi eden iki takımdan biri Türk Hava Yolları (THY) diğeri de Karayolları. Bu iki kuruluş ekiplerinin son derece yüksek bütçelerle ligde başarı gösterecek takımlar arasına girecekleri bekleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA