• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sarı Yaşar’a sahip çıkalım GÜRKAN ERTAÇ

Sarı Yaşar’a sahip çıkalım

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2018, 00:00

İnsan hayatı ilginç. Ne zaman ne olacağımız, alın yazımızın bize neler yaşatacağını bilmemiz olanaksız.
Bir zamanların ele, avuca sığmaz delikanlısı, yüzü hep gülen, herkesle dost, ismi Milli Amigo Sarı Yaşar olarak tarihe kazınmış Yaşar Tunçses'in ahir ömründe Alzheimer denilen yeni çağ hastalığına yakalanması da mukaddermiş. Her zaman ailesini geçindirecek derecede kazancı vardı, fazlası yok. Yaş 85'e vardı, elde avuçta bir şey kalmadı. Eşi aradı, çaresizlikten dert yandı: "Yaşar çok kötü durumda.
Evden çıkıyor, gidiyor, polisler geceyarısı getiriyor. Huzurevine yatıracak da paramız yok.

ALTINORDU'NUN NEFERİ

N'olur Yaşar'a sahip çıkılsın. Evet sahip çıkılmalı da. O hem milli maçlarımızın hem de Altınordu'nun bir neferiydi. Türk Futbol Camiası'nda Sarı Yaşar namıyla ünlenmiş bir amigoydu, amigo deyimi hafif kalır, gerçek bir spor emekçisi. 1966-67 sezonunda Deplasmanlı Basketbol Liginin ilk şampiyonu A.Ordu'nun o devirdeki başkanı Candoğan Sakaoğlu ve oyuncularını sırtında taşırken anımsıyorum Yaşar'ı.
Yetmişli yıllarda Atatürk Stadı'nın açılmasıyla birlikte milli maçlar devamlı olarak İzmir'de oynanmaya başlayınca "milli amigoluğu" da üstlenmişti. A.Ordu'nun nerede maçı varsa, Yaşar oradaydı. İlyas Gönen'le birlikte tribünleri ateşleyen kahraman.
Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın vefalı davranarak Altınordu'nun eski değerlerine sahip çıkışını her zaman alkışladım. İnanıyorum ki A.Ordu'ya hayatını adayan Yaşar Tunçses'in de elinden tutacak, O'nun yaşantısının son günlerini huzur içersinde geçirmesini teminen bir huzur evine yerleştirilmesini sağlayacaktır. Herkes bilmeli ki Yaşar, Özkan'ın "İyi birey, iyi vatandaş" sloganına tam uyan bir insandır.
Sokaklarda sürünmeyi hiç haketmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA