• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Unutmayacağız GÜRKAN ERTAÇ

Unutmayacağız

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2018, 00:00

Kayıhan Ailesinin Türk Sporu'nda özel bir yeri var. Ben de ebediyete göçen babaoğul'u yakından tanırdım. Baba Riyaz Kayıhan Altınordu'nun sembol başkanlarındandı.
Dürüstlüğü, kulübü yönetme yeteneğiyle ve otoritesiyle iz bırakmıştı. Oğlu Ümit Kayıhan da babasının izinden yürüdü, sporun elit isimleri arasına girdi. Ümit Kayıhan, hani "şeytan tüyü var" derler ya, insanlarla öylesine candan, yakın ilişki kurabilen bir özelliğe sahipti. İzmirliler bir yana İstanbul başta, Malatya'dan Diyarbakır'a kadar Türkiye'de sporla ilgilenip de o'nu tanımayan yoktu. F.Bahçe'nin efsanesi Can Bartu gibi basketbolla-futbolu birarada oynayan ilginç isimlerdendi. Spor kariyerine Göztepe basket takımında play-maker (Oyun kurucu) olarak başladı. 17 yaşındayken futbol idmanlarına çıkmaya başladı. Teknik heyetin büyük beğenisini kazanan Kayıhan, bu tarihten sonra sporcu kimliğini futbolcu olarak devam ettirdi. Bir yıl Balıkesirspor'da oynayıp 8 yıl boyunca Altay formasını giydi. Altınordu'da da 3 yıl kaptanlık yaptı. 2004'te TSYD Kupası Finalinde Göztepe'ye 30 metreden attığı golle A.Ordu'yu şampiyon yapmıştı. Kayıhan'ın Göztepe'deki başarıları ise unutulamaz.
2000-2001 sezonunda Metin Diyadin, Erkan Sözeri'li kadroyu Süper Lige çıkardı. Ertesi yıl göreve getirilen Rıza Çalımbay'ın başarısız kalması üzerine görevi yeniden aldı, ligi 7.sırada bitirtti, Avrupa vizesini kıl payı Denizlispor'a kaçırdı. Eskişehir, Kuşadası formalarını giyip futbola veda etti.
İngiltere'de FIFA Teknik Direktörlük diploması aldı. Göztepe, Altay, Denizli, Erzurum, Antalya, Göztepe, Diyarbakır, Bursa, Malatya'da görev yaptı. Son olarak 2013'te Altay'ı çalıştırdı. Gerçekten çok büyük izler bıraktın...
Ruhun şad olsun sayın hocam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA