• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Liglere milli barikat! GÜRKAN ERTAÇ

Liglere milli barikat!

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2018, 00:00
A Milli Futbol Takımımızın katılacağı şampiyonanın boyutu ne olursa olsun Süper Lig ve 1. Lig'e verilen tatil Türk Futbolunu olumsuz etkiliyor. Futbolseverler tuttukları takımların başarısıyla heyecana bürünmüşken milli ara, soğumalarına, futboldan zevkini başka yerlerde aramasına yol açıyor. Federasyonun Milli Takıma futbolcu vermediği halde 1. Ligi ertelemesini anlayabilmek, mantıkla izah edebilmek de olanaksız.

​AKHİSAR'IN YOLU KESİLDİ
Süper Lig'de kurtuluş mücadelesi veren ve son haftalardaki başarılı sonuçlarla büyük motivasyon yaşayan Akhisarspor'un yolunu milli ara kesti, yakaladığı ivmeyi dağıttı. UEFA Avrupa Ligi'nde dünya devi Sevilla önündeki futbolu alkışlanan Akigo'lar ligde de Antalyaspor gibi çetin cevizi deplasmanda yenerek büyük hava yakaladı. Eğer milli ara verilmeseydi Bursaspor'u da Akhisar'da o moralle yenip tehlikeli bölgeden çıkabilirdi. Cihat Arslan şimdi futbolcularını tatil modundan çıkarıp Bursa maçına motivasyona çalışacak.

DENİZLİSPOR'A BÜYÜK DARBE
Rakiplerini yenip zirveye koşan Denizli, milli aradan en olumsuz etkilenenlerin başında gelebilir. Teknik patron Yücel İldiz de bu endişeyi paylaştı, "Milli maç nedeniyle verilen ara hiç iyi olmadı. Tatil havası yaşayan futbolcularımın yeniden futbol havasına sokmaya çalışacağım" dedi.
Yenilmezliğiyle alkışlanan Altınordu da tam gaz giderken yoluna taş kondu. E.Şehir, Osmanlı, Elazığ maçlarını kazanan ve Ümraniye'den puan çıkaran Altınordu Afyon maçını kazanıp zirveye yol alabilirdi.

AVRUPA TATİLİ KISA TUTUYOR
İngiltere, İspanya, Almanya gibi ülkelerde milli maçlar için tatil ancak Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası sırasında veriliyor. Ayrıca çarşamba gününe maç konarak takımların ve futbol seyircisinin lig maçları havasından kopmaması sağlanıyor.
Bizde ise tersi. Uluslar Ligi'ndeki İsveç maçı tamam da Ukrayna ile özel maç ne alaka? Bu tip müsabakalar yeni yeteneklerin son durumlarını görmek için bağlanır.
Lucescu, Ukrayna önünde kimi görecek ki? Moralsiz takıma bir işkence değil mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA