• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’e final yakışır GÜRKAN ERTAÇ

İzmir’e final yakışır

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.03.2019, 00:00

İzmir üç gün boyunca voleybolla yattı, voleybolla kalktı.
Bayanlar AXA Türkiye Kupası Finallerinde Vestel Venüs Atatürk Spor Kompleksi'nde 6 bin seyirci vardı, bir o kadar da tüm çabalarına karşın bilet bulamayarak hayal kırıklığıyla evine, TV'lerin başına döndü. Salonda Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Vakıfbank ve G,Saray'a müthiş destek vardı.
Ama centilmence, sportmence bu salon sporunun zevkini yaşarcasına.
Yenilenler bükemediği bileği öptü, kazanan rakibini kutladı.
Eczacıbaşı-G.Saray ve özellikle F.Bahçe-Vakıfbank maçları belki de file tarihinin en zevkli, heyecanlı maçlarıydı. Vakıfbank maçında 38 sayıyla oynayan F.Bahçe'nin Küba'lısı Vargas'ı, final maçını tek başına götüren ve 26 sayıyla MVP seçilen Eczacıbaşı'lı Sırp Boskoviç ve diğer yıldızları zevkle izledik.
Maçları Federasyonu Başkanımız M.Akif Üstündağ da izledi, organizasyonun mükemmel geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Ama biz haklı bir dilekte bulunuyoruz ve başkan gerçekleştirirse mutluluk duyacağız. İzmir artık Filenin Sultanları'nın bir Avrupa Şampiyonası, bir Dünya Kupası Elemelerine veya final rotasyonuna ev sahipliği yapmayı çoktan haketti. Böyle bir organizasyon verilsin, Milli Takım nasıl destekleniyormuş görülsün.
Bekliyoruz.

GÖREV KUTSALDIR AMA

Aşağıda gördüğünüz fotoğraf İzmir'in voleybol mabedi Alsancak'taki Atatürk Voleybol Salonu'nda çekildi...
Şimdi siz "ne var bunda" diyebilirsiniz?
Uzatmadan konuya gelelim.. Tarih: 10 Mart 2019 Pazar. Oynanan maç: Yıldız Kızlar Süper Lig Final Grubu.
Oynayan takımlar: Karşıyaka- Dostspor. Buraya kadar herşey doğal. Peki bu fotoğrafın haber olmasına neden olan nedir?
Maçın görevli gözlemcisi Erdoğan Bayır ve maçta görevli saha komiseri Serbay Kos (aynı zamanda Altay Voleybol antrenörü) salonda kritik bir maç oynanırken TVF'nun resmi olarak bu maça görevlendirilen ve ücret alan, çok önemli görevleri olan iki voleybol adamı. Peki onlar salonun içinde ne yapıyor?
Ankara'da oynanan ve TV'nin verdiği G.Birliği-Altay futbol maçını izliyor. Yorum sizin..
Maçın tamamını izleyebildiler mi? Hayır...İki takım yöneticileri ve salondaki duyarlı seyircilerin uyarısıyla maça döndüler. Voleybol İzmir İl temsilcisi Hakan Gürsu, gelen tepkiler üzerine ne yaptı derseniz, hiçbir şeye karışmadı.

ARKAS, YARIN TOKAT'TA OYNUYOR

Efeler Voleybol Liginde normal sezonu ikinci sırada bitiren İzmir'in güçlü temsilcisi ARKAS play-off'ta mücadeleye yarın başlıyor. Mavi--beyazlılar normalm sezonu 7.sırada tamammayan Tokat Belediye Plevne ile deplasmanda karşılaşacak.
Karşılaşmanın rövanşı 3 Nisan'da İzmir Vestel Venüs Atatürk Spor Kompleksi'nde oynanacak. ARKAS Basın Sözcüsü Uğur Özden, "AXA Türkiye Kupası'nda bekleneni veremedik ama ligi şampiyon bitirmek hedefindeyiz" dedi.

HOŞ GELDİN İZVAD

Yıllarca voleybola hizmet eden İzmirli antrenörler, İzmir Voleybol Antrenörleri Derneği'ni (İZVAD) kurdu, AXA Kupa Finallerinin ilk gününde hem beraber maç izlediler hem de ilk toplantılarını yaptılar.
İlk buluşmada, yeni üye kayıt işlemlerinin hızlandırılması ve gelişim semineri kararı alındı. Derneğin kurucu üyeleri Serbay Kos, Birkan Bacalı, Can Çolak, İlker Alkan, İrfan Çakır, Bayram Dikmentepe, Süleyman Bozkan ve Osman Kahraman. İZVAD'lılar, Türkiye Voleybol Antrenörleri Federasyonu ile iş birliği yaparak antrenörlerin gelişimi için hareket etmeyi amaçlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA