• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya lideriyiz GÜRKAN ERTAÇ

Dünya lideriyiz

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2019, 00:00

Filenin Sultanları Dünya Milletler Ligi'nde devler arasında 8 maçta 7 galibiyetle zirveyi koruyor. Oynadığımız 8 maçın 7'ini galibiyetle bitirmeyi başardık. Yendiğimiz ülkeler Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarına imza atmış ülkeler.
Çin, Rusya, Dominik Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Sırbistan'ı 3-0 yendik.
Sadece çok iddialı takımlar arasında yer almayan Japonya'ya sürpriz bir şekilde 3-0 mağlup olduk. Cansu, Fatma, Zehra, Meryem, Şeyma, Kübra, Simge (L), Meliha, Hande ekibiyle büyük başarıya imza atıyoruz. Türkiye'nin 3.750 puanla lider olduğu ligde ABD 2.428 puanla ikinci, aynı puanla İtalya üçüncü, 2125 puanla Polonya 4.cü, 1875 puanla Brezilya 5.ci, 1857 puanla Çin 6. sıradalar. 6 maçtan 5'ini kaybeden Rusya 14., henüz galibiyeti bulunmayan Bulgaristan 16. Dileğimiz Sultanlarımızın bu başarısı devam etsin.

BRAVO'YA 41 KERE BRAVO!

Voleybolda 20. yılını kutlayacak Brezilyalı Joao Paulo Bravo'nun yaşı 41 oldu ama o bu spor dalından bal akıtmayı sürdürüyor. Bir farkla, şimdiye dek smaçördü, Arkas formasıyla yıllardır ter döken tecrübeli oyuncu, aynı zamanda takım kaptanı Bravo, yeni sezonda libero olarak takımını sırtlayacak. Arkas'ta yönetim, teknik heyet, sporcular ve İzmirliler ona hayran. Centilmen ve başarılı. Voleybol kariyerine 2000 yılında başlayıp ülkesinde "Gelecek vadeden en başarılı genç oyuncu" ödülünü kazanan Bravo, 2002'de Belçika'nın Maaseik takımında lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı, en değerli oyuncu seçildi. 2005'te Vibo Valentia ve Piacenza'da İtalya ligi, İtalya Kupası, Avrupa Top Teams Kupası şampiyonluklarının parçasıydı.
2008 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 'en iyi servis atan oyuncu' seçildi. 2010 yılında Arkas'a transfer olan Brezilyalı, Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşadı.

FİLEDEN KISA KISA

- Efeler Ligi'nin yeni takımı Bursa BŞB, Brezilyalı smaçör Leonardo Henrique Pinherio'yu transfer etti.
- Ege'nin Sultanlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Aydın BŞB, İtalya'nın Pomi takımından Hollandalı smaçör Maret Balkestein'i kadrosuna kattı.
- Fenerbahçe Erkek takımı, başarılı bir sezon geçirdiği liberosu Caner Dengin ile sözleşme yeniledi.
- Sezona iddialı hazırlanan Beşiktaş Bayan Takımı, THY'den smaçör Kılıç'ı kiralık olarak aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA