• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizimkiler Altın Efe GÜRKAN ERTAÇ

Bizimkiler Altın Efe

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2019, 00:00

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa Altın Ligi'nin A Grubu'nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımız, Letonya ve Slovakya'dan sonra Belçika'yı da 3-1 yenerek namağlup Dörtlü Finale yükselmeyi başardı.
Trabzonluların doldurduğu ve bayraklarla eşlik ettiği ve marşların hep bir ağızdan söylendiği mücadelede rakibini 25-20, 23-25, 25-14 ve 25-16'lık set skorlarıyla 3-1 mağlup eden Filenin Efeleri, elde ettiği 5 galibiyet ve 15 puanla Estonya'nın Tallinn şehrinde düzenlenecek Final Four'a katılma hakkı elde etti. Millilerde Burutay 16 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken; Adis 14, Yasin 13 Çağatay 9, Metin ve Doğukan da 6'şar sayı üretti. Takımımız maçı Burutay, Adis, Yasin, Burak (L) (Doğukan, Volkan (L), Metin, Oğulcan, Yiğit, Ertuğrul)

FİLENİN SULTANLARI DEVLERLE YARIŞIYOR

Filenin Sultanları Dünya Milletler Ligi'nde kıyasıya şampiyonluk mücadelesi veriyor. Ay-yıldızlı ekip İtalya, Brezilya, Çin ve Amerika ile yarışıyor. 12 maç oynayan takımımız 10'unu kazandı. Japonya ve Çin yenildi. Lider durumdayız İtalya 2., Brezilya 3., Amerika dördüncü, Çin 5. sırada.

TRANSFERLER HIZ KESMİYOR

Erkeklerde şampiyon Fenerbahçe, 2.00 metrelik Hollandalı smaçörü Wouter Ter Maat'la yeni bir sözleşme imzaladı. G.Saray, geçen sezon Jeopark Kula'ya deneyim kazanması için verdiği 19 yaşındaki smaçörü 2.03'lük Ertuğrul Gazi Metin'i yuvaya döndürdü.
Halkbank, İst.BŞB'den Metin Toy'u ve Ziraat'tan Volkan Döne'yi transfer ederken, Luburiç, Quesque, Baranovicz'i gönderdi. Sultanlar Ligi'nin yeni takımı Yeşilyurt, Fransa'nın Paris Saint Cloud takımından Amerikalı smaçör Taylur Simpson Cook'u ve Aydın B.Ş.B'den Gözde Dal İrgi'yi kadrosuna kattı.

FUTBOLUN DEĞİL FİLENİN KRALI ADİS

Adis Jahoviç Göztepe'de attığı gollerle yıldızlaşmış, Konyaspor'a iyi parayla transfer etmişti. Ama Adis yeni takımında pek varlık gösteremedi. Adaşı Adis (Jagumdzija) voleybolda harikalar yaratıyor, Türk Milli Takımı'nı başarıdan başarıya koşturuyor. Letonya ve Slovakya zaferlerinde en başarılı oyuncu (MVP) seçilen Adis, Belçika galibiyetinde de 14 sayıyla oynadı.
Boşnak asıllı 20 yaşında 2.04 metre soyundaki yıldız, kulübü ARKAS'ın da en önemli silahlarından birisi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA