• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rüya gerçek olabilirdi GÜRKAN ERTAÇ

Rüya gerçek olabilirdi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.09.2019, 00:00

Şanghay Spor Salonu'nu dolduraın 30 bin Çin'li seyirci Dream Team (Rüya takım Amerika'yı NBA yıldızlarını görmeye alkışlamaya geldi.
Ama ABD'ye değil, O'na taş çıkartan basketbol dersi veren Türkiye'nin 12 Dev Adam'ın harika basketbol şovuna alkış tuttular. Tarihi bir zafere imza atabilirdik.
Basketbol Tarihi, "Türkiye Amerika'yı Dünya Şampiyonası'nda devirdi" diye yazacaktı, tecrübesizlikten beceriksizlikten başaramadık, faul atmasını beceremediğimizden, atmasını bilen ABD'ye uzatmada tek sayıyla yenildik. Kısmet birkaç kez ayağımıza geldi, teptik. Normal sürede kazanıyorduk, Cedi Osman, gerek yokken topu 3 sayı için uzaktan dengesiz sallayan rakibine faul yaptı, maç uzatmaya gitti.

BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDIK

Son dakikada 4 kez faul noktasına geldik, ikisini atsak kazanacaktık ama Doğuş sanki taş atar gibi atınca, ardından Cedi Osman da 2 atıştan boş geçince kahrolduk. Son topu Ersan'a kullandırdık, normaldir, çünkü faul yapılacaktı ve daha önce 7 atışın 6'sını sayıya çevirmişti ama maalesef son atış hiç bir yere değmedi.
Sadece bir bench hatamız oldu, topu kenardan Melih'e kullandırtcaktık, çünkü eli sıcaktı ve hem şut atabilir, hem de faulleri sokabilirdi. Avrupalı hakemler de hakkımızı vermedi. Normal sürenin bitimine 14 saniye kala, Miles Turner'in, Melih'e yaptığı kasdi faulü ABD'den korkarak vermediler, maç orada bitebilirdi. Millilerimizle ne kadar övünsek az ama, bu kaçırdığımız çok büyük fırsat bir daha hayat boyu elimize geçmez. ABD koçu Gregg Popoviç'i korkudan morarttık, yıldızlara tırnak kemirttik ya bu da işi teselli tarafı. Bana deseniz, Dünya Şampiyonası'nda finali mi tercih ederdin, Amerika'yı yenmeyi mi diye, ben ikinci şıkkı seçerdim. Rüya takıma korkulu rüya ördüremedik. Yazık, çok yazık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA