• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyük küçük kalmadı GÜRKAN ERTAÇ

Büyük küçük kalmadı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2019, 00:00
Galatasaray, Denizli’den sonra Konya’yı da yenemedi. Son yıllarda zirveye oynayan Başakşehir düşme potasına indi. F.Bahçe kahrettiği taraftarlarına bayram yaptırıyor. Denizlispor seri başarılarla Ege'nin gururu. Göztepe ise kahrediyor

Süper Lig'de 2.hafta sonuçları artık her takımın her takımı yeneceğini, en azından puan alabileceğini gösterdi.
Geçen sezonun şampiyonu G.Saray tarihinin kötü dönemlerinden birini yaşamaya aday.
Dört yıl sonra ligde 13.sıraya düştü. Sarı-kırmızılı takımda "Falcao Papatya falı" sürüyor, "Gelecek mi, geliyor mu, gelmeyecek mi?" diye. Artık gelse de ne yazacak, o da belli değil. O'nun hikayesi, belli ki Cim-Bom'u olumsuz etkiliyor, özellikle Diagne, "Madem o'nu kurtarıcı sayıyorsunuz, bize ihtiyaç yok" havasında. O leblebi gibi gollerine ne oldu dersiniz ?
Yeni transferler Nzonzi ile Seri, Konya maçında gezindi. Üstelik Seri kırmızı kart görüp, en kritik zamanda takımı 10 kişi bıraktı, kaçan galibiyetin sorumlusuydu.
Geçen yıllar sürekli şampiyonluk kovalayan Başakşehir'in durumu da hazin, en kötü sezonu yaşıyor. İki maçta 5 gol yedi, tek gol atabildi, ligde düşme potasına girdi. Bir Edin Visca ile bu iş yürümez.

FENER KOPTU GİDİYOR

Geçen sezon taraftarlarını kahreden ve son anda düşmekten kurtulan F.Bahçe iki maçta 7 golle zirveye kuruldu, liderliğini sürdürdü. Bu hafta Trabzonspor'u da Kadıköy'de geçerse yürür gider. Vedat Murigi'yi G.Saray'dan kapmakla ne kadar büyük iş yapmışlar.
Makedon yıldız nefis golleriyle ışıldıyor. Nabil Dirar da attığı gollerle, "Beni defansta niye harcadınız"ın hesabını soruyor.
Ligin çiçeği burnunda yıldızı Denizlispor, belli ki kök salmaya andiçmiş. G.Saray'dan sonra, deplasmanda Avrupa hedefindeki Antalyaspor'u da deplasmanda net skorla yenerek ışıldadı, zirvede 3.sırada yer buldu. "Atanla tutanın iyiyse korkma, derler". Horozda bir penaltı dahil mükemmel kurtarışlar yapan Stachowiak harika.
Rodallega ise adeta çimlerin Matador'u. Rakibi dağıtıyor, vuruyor, asist yapıyor, mükemmel bir transfer.

GÖZTEPE GEÇ KALDI

Göztepe'nin lig performansına ise kahroluyoruz. Geçen sezon düşmekten kılpayı kurtulduğu halde transfere gerek görmeyen sarı-kırmızılı takım maalesef düşmeye aday takımların başında sayılıyor.
Transferin bitimine sayılı günler kaldı. Fatih Terim'in bile üç oyuncu istediği yerde Göztepe sadece Fernandes'le yetinirse ne kadar yeterli olur ?
Sanneh ve Titi'yi toparlayacak bir stoper, Eren Derdiyok ve Jerome'yi de diri tutacak bir golcüye ihtiyaç var. G.Saray'ın istediği Mevlüt Erdinç veya Selezynov'dan biri alınabilir. Ligin süper start yapan bir takımı da Alanyaspor. Sergen Yalçın sistemi oturtmuş, Güney Ekibi, Erol Bulut'la da başarıdan başarıya koşuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA