• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eksik sayfalar HALİL FİNCAN

Eksik sayfalar

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2016, 00:00

Açılan beyaz sayfalarla doludur geçmişimiz.
Umut yüklü mesajlar, geleceğe dönük adımlar, radikal kararlar ve yeni başlangıçlar. Önce duyarız, sonra bakarız ve ardından bazı meseleleri anlayamayız. Bizde hep köklü değişiklikler olur. Bazen Almanya'nın 11'ini sayarız ama kendi takımımızınkini sayamayız. Hal böyleyken Terim'in kadro tercihlerini anlamaya çalışırken anlayamayadığımız bir diğerleri daha da kafamızı karıştırdı mesela. Dünkü 11'in savunma hattına bakarken yine bir düşünme balonu belirdi başımızın üzerinde. Mesela Gökhan Gönül ile Caner Erkin'in kadroda olmayışları üzerine kafa yorduk bir kez daha. Açıklanan ancak tam olarak aydınlanmayan meselede bu beklerimiz de futbol dışı sebeplerden mi yok diye düşündük.
Eğer öyle değil de henüz form tutmadıklarındansa dünkü dörtlünün üçünün durumu da farklı değildi çünkü. Bir tek Çağlar'ın lig maçı görmüşlüğü vardı ki o da içlerindeki en tecrübesiz olanıydı zaten. Şener'in 9 dakikası (Monaco maçı), İsmail'in 18 dakikası vardı. Serdar'ın ise kadro görmüşlüğü vardı da topa değmişliği yoktu takımında. Dolayısıyla bu dörtlüden bir uyum beklemek zordu ki anlaşmakta bir hayli zorlandılar. Bazen Volkan Babacan sahne aldı bazen de Rusya hücum hattı zor olanı yapıp dışarı attı.

Hakan Balta'nın kadronun dışında kalması haricinde hep yanında oynayan Mehmet Topal'ın da gerçek mevkisine çekilmesiyle savunma hattı tamamen değişmişti ki hücum bölgesindeki çabamızla defanstaki eksikleri kapatmaya çalıştık. Bunu da en fazla Emre Mor ile yaptık. Emre'yi izlemek büyük bir zevk. Top hep onun ayağında olsun, mümkünse bir top da ona verilsin istiyor insan. Yaşı sebebiyle daha çok katkı sağlayacağını düşünerek heyecanlanıyorsunuz üstelik. Emre dışında topu rakip bölgeye hızlı taşıyan Volkan Şen biraz daha kontrollü oynayabilse daha işlevsel bir takım haline gelebiliriz. Ancak olumlu sayabileceğimiz hücum gücümüzün tam orta yerinde bir boşluk var sanki. Eksik sayfaları olan sürükleyici bir kitap gibi yani. O sayfaların yokluğundan hikayeye tam kendinizi veremiyorsunuz.
Sanırım ne demek istediğimi anladınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA