• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SIKINTILI BİR YOLCULUK HALİL FİNCAN

SIKINTILI BİR YOLCULUK

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2016, 00:00
Şampiyonlar Ligi vizesini alamayan akabinde Pereira ile yollarını ayıran F.Bahçe’nin transferden, oyun anlayışına kadar her ayrıntıda sorunlar yaşadığı ortada. Ve bu sürece gelirken sıkıntıları herkesin bilmesi bile tedaviye yetmedi

Bursaspor'un geniş kadrosunda 19 yaşında 5, 17 yaşında ise 1 oyuncu bulunuyor. F.Bahçe'ye karşı bu 19 yaşındaki beşliden üçü (Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş ve Mert Örnek) oynadı. Üstelik bu üçlünün arasındaki Ertuğrul sadece F.Bahçe maçında da değil diğer iki maçta da forma giydi. Toplamda 270 dakikası var. F.Bahçe'nin Bursa önündeki en genç ismi 21 yaşındaki Ozan'dı.

Kulübede ise 22 yaşındaki Salih Uçan vardı. Gerisi tecrübe demek. Yani neticeye baktığınızda birçok sonuç çıkıyor ortaya. Hem maçı, hem de gençlerini kazanan dahası bunu yaparak yavaş yavaş bu isimleri Türk futboluna kazandıran Bursaspor'un yaptığı iş büyük elbet. Ve mesele kendi içinde çelişkili bir gerçeği de gözler önüne seriyor.

Son 15 dakikayı üç forvetle (Emenike, Sow ve Van Persie) oynayan ancak gol atamayan F.Bahçe'nin eksiğini artık sağır sultan bile biliyorken, 10 numara eksikliği her atakta bir fotoğraf makinesi flaşı gibi patlıyorken, aslında takımda bu görevi yapabilen birkaç oyuncudan biri olan Salih kenarda duruyorken yaptığımız bu kıyasın önemi sanki daha bir artıyor. Hal böyleyken yüzde 72'lik topla oynama oranının da bir anlamı kalmıyor. Evet Salih bir Alex değil belki. Ancak oraya transfer yapmayıp orada oynayanı da oynatmazsanız işin içinden çıkamazsınız. Elbet büyük resme bakınca sorunu teke indirmek de doğru bir tahlil olmaz.

Devler Ligi'ne katılamamanın ve Pereira ile yolları ayırmanın gelinen şu tablonun sebeplerinden olduğunu bir daha tekrar etmek bilmem ne kadar doğru olur. Milli beklerin gidişi, yerine gelenin (İsmail) forma görmeyişi de eklenebilir tabii ki. Üstelik şöyle de bir çıkmazın içinde F.Bahçe.
Kanarya'nın gönderdiği bekler şimdilerde Milli Takım'a alınmasa da (Geçen hafta çok iyi oynadıklarının altını çizelim) Fatih Terim yeni beklerini de F.Bahçe'den seçti. Ancak onlar da (Şener ve İsmail) takımlarında oynamıyor. Tam bir bulmaca aslında. Takıma ilk transfer edilen Aatif'ın 18'e girememesi ve Avrupa kadrosuna dahil edememesi, Kjaer'in eksikliğinde F.Bahçe'nin hep error vermesi, Pereira ile anlaşamadığı ile sürülen Van Persie'nin Advocaat ile de kendisini geliştirememesi, Stoch'un onca çabasına rağmen kendini kabul ettirememesi sorunlar yumağının maddeleri arasında yer alıyor. Ve F.Bahçe özünde yetenekli oyunculardan kurulu kadrosunu kullanamıyor.

Yani Beşiktaş Atiba ve Quaresma'yı kadroya almadan, Aboubakar, Oğuzhan, Adriano, Rhodolfo, Beck ile Tolga'yı 11'de oynatmadan kazanırken ve bu takım içinde sorun teşkil etmiyorken F.Bahçe'nin yolculuğunun ne derece sıkıntılı olduğu sanırım ortada.
Evet ortada sorunlar var. Evet bu sorunları yukarıda da dediğimiz gibi artık herkes biliyor. Bu nedenle F.Bahçe'nin bilme kısmında artık daha fazla oyalanmaması icraata geçmesi gerekiyor. O halde yazıyı bir Ahmet Hamdi Tanpınar sözü ile bitirelim: "Mesele bilmekte değil, bildiğini kendisine ilave etmektedir." İyi bayramlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA