• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HAFTANIN SAYISI 9 HALİL FİNCAN

HAFTANIN SAYISI 9

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2016, 00:00
Fenerbahçe’nin averajı, Ç.Rize ve Akhisar’ın puanı, Manisa’nın iç sahada, Altay’ın ise toplamda yediği gol sayısı dokuz. Manisa BŞB. ve Tire içeride 9 atarken, Bodrum, Erbaa ve Tire içeride 9 puan toplamış

9 hafta bitti. Geçen süreçte ne yapsa yaranamayan da vardı, ince ince plan yapanlar da. Bununla ilgili sözlerimiz var aslında. "Adı çıkmış dokuza, inmez sekize" deriz mesela. Veya "Dokuz ölç, bir biç" denilir böyle durumlarda.
9 sadece geçen hafta sayısı da değil. Mesela F.Bahçe. Attığı 5 gol, toplamda 18'e denk geldi. Ancak yediği 9 gol olunca + 9'luk bir averaj belirdi. G.Antep'in Osmanlı önündeki üç gollük galibiyeti de diğerlerine eklenince 9 gol yapıyor yine. Evinde 9 puan toplayan G.Antep'in bu galibiyetle 9. sıraya çıktığının altını çizelim.
G.Saray ise Adana'yı yenerek dışarıda daha çok puan (11) topladı. Aslan'ın evinde topladığı puan da 9'du.
Trabzon ile yenişemeyen Ç.Rize de 9'a yükseltti puanını. Başakşehir kaybetmeme seyrine 9. haftayı eklerken Akhisar da 9 puanda kaldı. Bursa'nın da deplasman puanı 9. TFF 1.
Lig'e bakalım. Orada da 9 hafta geçti.
Y.Malatya'nın, Elazığ'da attıkları ile + 9 oldu averajı. Bolu ve Ş.Urfa'nın yediği gol sayısı da 9. Eskişehir'in dışarıda yediği gol yine 9. Sivas'a çarpılan Manisa'nın iç sahada yediği gol sayısının da 9 olduğunu ekleyelim.
Beyaz Grup'ta Keçiörengücü'nün toplam yediği gol ile evindeki gol sayısının 9 olduğunu, K.Maraş, Fethiye ve Nazilli'nin de 9 puan toplayabildiklerini de belirtelim. B.B.Erzurum, Tepecik'i yenerek iç saha puanını 9'a çıkarırken K.Maraş'ın averajı - 9 oldu.
Karagümrük'ün de gol sayısı 9'a çıktı. K.Birlik'in attığı, Hacettepe'nin de yediği gol yine 9. Kırmızı Grup'ta da Gümüşhane'nin averajı, Hatay'ın da yediği gol 9. Ayrıca Etimesgut ve Kırklareli 9 atıp 9 yemiş. Etimesgut'un iç saha puanı da 9. Menemen ve Sarıyer içeride 9 atarken KSK evinde 9 gol yemiş. Erciyes'in de iç saha ve dış saha averajı eksi 9. İnegöl ve Eyüp dışarıda 9 atarken Sarıyer dışarıda 9 yemiş. Ve A.Gücü'nün dış saha puanı yine 9.
3. Lig'in 9'lu haneleri ise şöyle.
1.Grup: Kütahya ve Erzin Bld.'nin 9 puanı var. Çorum, Altay ve Kartal'ın yedikleri, Kütahya, Erzin ve Gölcük'ün attıkları 9. Beylerbeyi'nin averajı - 9. Kocaeli, Kozan, Manavgat ve Kütahya'nın iç saha, Sancaktepe'nin ise deplasman puanı 9. Çorum'un iç saha averajı + 9, Çorum'un da dış saha averajı - 9. Ve Erzin ile Gölcük'ün deplasmanda yediği gol 9. 2. Grup:
Pazar ve Yomra'nın puanları, B.Petrol ve Dardanel'in attıkları, H.Edip Adıvar'ın ise averajı artı 9 . Manisa BŞB. ve Tire içeride 9 atarken, Bodrum, Erbaa ve Tire içeride 9 puan toplamış. 3. Grup: Elaziz Bld., Darıca ve Sultanbeyli 9 atarken, Bayrampaşa, Payas 9 yemiş. Afyon'un iç saha averajı artı 9. D.Bekir içeride 9 puan toplarken, Orhangazi ile Tarsus dışarıda 9 puan toplamış. Ve Muğla dışarıda 9 atarken, A.Adliye dışarıda 9 gol yemiş. Evet bir futbol yazısından çok matematik veya geometri hesabına döndü yazı farkındayım. Olsun bir çember 360 derece değil mi? Toplayın 3+6+0 eşittir 9 eder.
Çemberin yarısı ise 180 derece.
Toplayın 1+8+0 eşittir 9. Ayrıca bir dik açı da 90 derecedir. Toplayın 9+0 eşittir 9. Yarısı da 45 derece.
Toplayın eşittir 9.
İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA