• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SON DAKİKA HİKAYELERİ HALİL FİNCAN

SON DAKİKA HİKAYELERİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.11.2016, 00:00
2. Lig ve 3. Lig’de geçen hafta oynanan maçların son dakikaları ve uzatmaları ilginç anlara sahne oldu. Menemen Belediyespor uzatmada üç puanı kaparken, Altay yine son anda yıkıldı. KSK’nin puan umudu ise uzatma golü ile bitti

1865 tarihli, Lewis Carroll imzalı, defalarca filme çekilen son olarak Tim Burton'un kamera arkasına geçişiyle görsel bir şölene dönüşen Alis Harikalar Diyarında filminde replik defterinize kaydedebileceğiniz çok özel bir laf vardır. O söz şöyle, "İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır." Futbolda da bazen "olmaz" denilen ve üst düzey motivasyonla "Geri Dönüş" diye tabir edilen birçok 90 dakika mucizesi bu sözün kanıtı gibi. Bir örneğini de geçtiğimiz hafta Menemen'de yaşadık. Rakip Ankaragücü'ydü ve liderdi. Karşılıklı gollerle maç 2-2 giderken 72. dakikada Gökhan Ünal'ın gördüğü kırmızı kart ve hemen 2 dakika sonra Onur'un golüyle her şey bitti sanıldı.
Fakat 10 kişi kalan İzmir ekibi düşünülenin aksine önce Tayfur Emre ile eşitliği sağladı ardından 90+1'de Erman ile müthiş bir geri dönüşe imza attı. Aslında son dakika golleri geçen hafta oynanan maçların bir çoğunda önemli rol oynadı.
Hatta bu son dakika golleri Ege ekiplerinin maçlarında fazlasıyla ön plana çıktı. Mesela Menemen ile aynı grupta yer alan Karşıyaka'nın umutları da uzatma anlarında tamamen dağıldı. Henüz 7. dakikada yediği golle geriye düşen ve hatta 54 dakika 10 kişi oynayan rakibine karşı tüm yolları deneyen Kaf Kaf 90+4'te yediği 2. golle 3 puanı Niğde'de bıraktı. Yine 3. Lig 1. Grup'ta Altay, Kartalspor'a karşı bitime 10 dakika kala Hüsamettin ile öne geçse de 90+4'te yediği golle sadece 1 puanı hanesine yazdı. 2.
Grup'ta ise Tire 1922 yine son dakika golüyle galibiyeti sigortaladı.
Dersim karşısında 84'te Melih ile öne geçen ekip, 90+2'de Gökhan ile büyük coşku yaşadı.
Sonuca ve puana etki etmese de Karagümrük'ün Nazilli önündeki golü 90'da geldi. Ve bu son dakika çabaları sadece Egeliler ile de sınırlı değil. Sırayla bakalım. Beyaz Grup'ta Pendik, B.B.Erzurum sınavında yine son anda puanı kaptı, Umut'un golü ile maç 2-2 bitti. Ve Büyükçekmece Tepecik-Keçiörengücü maçı haftanın en dikkat çeken son anlarına sahne oldu belki de. Recep'in 90'da kendi kalesine attığı golle eşitliği yakalayan Keçiörengücü, 90+2'de Yıldıray'ın golüyle 1 puanı üçe çıkarttı.
Yine Kırmızı Grup'ta puana tesiri bulunmasa da 1461 Trabzon son golünü son dakikada buldu. Gelelim 3. Lig'e. Cizre Tekirdağ önünde golü 90+4'de bulunca ekipler puanları paylaştı. Beylerbeyi'nin Manavgat önündeki 4. golü de son anda geldi. Yomra Pazar önünde son dakika golü ile rahatlarken Düzce de Halide Edip Adıvar deplasmanında yine son dakikada üç puana uzandı. Sonuç itibariyle heyecanın son ana kadar sürdüğü keyifli 90 dakikalar ortaya çıktı. Çabalayanlar da vardı çabasının karşılığını alamayanlar da. Kazanmak isteyip çabalamayanlar da. Ne demişti Michael Jordan... "Bazı insanlar olmasını ister, bazıları olmasını bekler, bazıları ise oldurur." İyi haftalar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA