• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
RAKAMLAR VE RAKİPLER HALİL FİNCAN

RAKAMLAR VE RAKİPLER

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.11.2016, 00:00
Başakşehir ve Beşiktaş’ın geçen haftaya kadar topladığı puanlar geçen haftaki puan paylaşımını doğal hale getirdi. İki takımın da istatistikleri göz kamaştırıcı ancak bu hafta oynanacak maçlar özünde kritik bir dönemece işaret ediyor

9 artı 12 eşittir 21. Konya, Mersin İdman Yurdu, Trabzonspor, Gaziantep, Sivas, G.Birliği, F.Bahçe, Eskişehir, Rize, F.Bahçe, Bursa, Kasımpaşa, G.Antep, Osmanlı, Alanya, Konya, Karabük, Akhisar, G.Saray, Rize, Beşiktaş. 17 farklı takım var bu sıralamada. Yani bir takımın bir sezonda karşılaştığı rakip sayısı. İşte Başakşehir ligde 20 Mart'tan bu yana oynadığı 17 takıma karşı yenilmedi. Girişteki toplamın sonucu ise yenilgisiz maç sayısı.
Üstelik 14'ü galibiyet.
Tekrar Süper Lig'e döndükleri 2014-2015 sezonundan itibaren yaptıklarını da ekleyelim. Son iki sezonu dördüncü tamamladılar. Toplamda üç sezonda 40 galibiyetleri, 28 beraberlikleri, 12 mağlubiyetleri var. 148 puan eder yani. Bu süreçte G.Saray'ın 44 galibiyeti, 19 beraberliği, 17 yenilgisi bulunuyor. Yani toplamda 151 puan eder. Aradaki puan topu topu üç. Ve G.Saray'ın bu süreçte bir şampiyonluğunun bulunduğunun altını çizelim. Bu yüzden zirvedeki yerleri kesinlikle tesadüf değil. Bunda Abdullah Avcı faktörünün de önemi büyük. Sezon sonu ligimizin yeni bir şampiyonu olursa kimse şaşırmasın.
Ve Beşiktaş. Geçen seneden süre gelen bir yenilgisizlik istatikleri yok çünkü son haftada Konya'ya yenilmişlerdi.
Ancak onların da ilgi çekici bir grafiği var. Onların kalesi ise Vodafone Arena. Tam 16 maçtır içeride yenilmediler. 16'da 14'lük bir galibiyet oranları mevcut ki zirve yarışına tutunmalarında önemli bir faktör. Hatta bu üstünlüklerini Avrupa'da da sürdürdüler. Onların son üç sezonuna baktığımız da şöyle rakamlar çıkıyor. 52 galibiyet, 14 beraberlik, 12 mağlubiyet.
Eşittir 170 puan.
İki takımın da evinde topladığı puan on dört ki, sadece iç sahada topladıkları bu rakamı ligin son 8 sırasındaki takım geçemedi bile. Aytemiz Alanya'nın 14, Akhisar'ın 13, Kasımpaşa ve Trabzon'un 12, G.Antep'in 11, Ç.Rize'nin 10, Kayseri'nin 9, Adanaspor'un ise 6 puanı bulunuyor. Bu puanlar da ligin üstü ve altı arasındaki uçurumu gözler önüne seriyor. Sonuç itibariyle Başakşehir ve Beşiktaş'ın geçen hafta yenişememesinin ne kadar doğal bir sonuç olduğu da ortaya çıkıyor. Gelelim bu haftaya. İki takımın bu haftaki randevuları ligin zirvesi adına kritik bir dönemeç aslında.
Başakşehir evinde Antalya ile oynarken, Beşiktaş son 12 maçtır Kadıköy'de kazanamadığı F.Bahçe ile oynayacak. İlk üç açısından zirve mücadelesi ya düğüm olacak ya da Başakşehir koltuğunda rahatlayacak. Fakat Başakşehir'in kaybetmesi ve F.Bahçe'nin kazanması halinde puanlar 30, 28 ve 27 şeklinde sıralanacak. Ancak Beşiktaş'ın lider olması F.Bahçe'nin yarıştan birazcık uzak kalması gibi bir durumda söz konusu.
Hatta G.Saray'ın puan olarak daha da yaklaşmasıyla gerçekleşecek dörtlü bir kapışma da olası. Velhasıl belki de sezon başından bu yana en heyecanlı hafta bizi bekliyor.
İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA