• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KONTROLSÜZ GÜÇ HALİL FİNCAN

KONTROLSÜZ GÜÇ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2017, 00:00
Yeşil sahalar birçok hırçın futbolcu gördü. Oyunları, tarzları bazen camiaları ikiye böldü. Beşiktaş’ın yıldızı Aboubakar’ın sezon başından bu yana sarı kart görmemişken sürekli kırmızı ışıkta geçmeye çalışması hayli tuhaf bir mesele. Gücünü kontrol edemezse takımdaki geleceği adına büyük problem yaşayabilir

"Gerardo Bedoya" ismini bilmem duydunuz mu. 49 kez Kolombiya formasını giyen, sert futboluyla bilinen ve gördüğü kırmızı kartlarla futbol tarihine geçmiş bir oyuncuydu.
Kariyeri boyunca 46 kırmızı kart gördü.
Hatta futbolu bıraktıktan sonra Santa Fe'nin başındaki ilk antrenörlük deneyiminde hakemle tartışınca 19. dakikada kendini tribünde buldu. Roy Keane... M.United'ın sembollerindendi. Keane, futbolu kadar gördüğü kartlarla da tartışıldı.
Kariyerindeki 13 kırmızı kartla Premier Lig tarihine damga vurdu.
Vinnie Jones... Onun ise 12 kırmızı kartı var. Rakip oyuncular ona yaklaşmamaya özen gösterirdi. Hatta bir maçta öyle bir hareket yaptı ki hakem kart bile göstermeden "Çık dışarı" dedi. Futbol serüveninden sonra beyazperdenin aranan yüzü oldu. "Snatch" ve "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" gibi önemli filmlerde rol aldı. M.City'i çalıştıran Pep Guardiola, futbolculuk yaşamında sert bir karakterdi. 10 kere oyundan atılan Pep, kartların 8'ini Barcelona'da gördü.

Hırçınlar kategorisi

Patrick Viera, Fransız futbolunun başarılı isimlerinden biri oldu. Ancak o da huyundan hiç vazgeçemedi.
City formasıyla futbolu bırakana kadar 13 kırmızı kart gördü. Yine Montero'yu, Real Madrid'ten Pepe ve Ramos'u, Fransız yıldız Zidane'i es geçmeyelim. Elbette ki daha çok isim var. Bize gelirsek, Emre'yi, Alpay'ı, Ali Tandoğan'ı, Hasan Şaş'ı, Müjdat Yetkiner'i, Ayhan Akman'ı, Emre Aşık ve İbrahim Toraman gibi isimleri unutmamalı. Yine bizim ligimizde oynamış Hagi, El Saka, Nouma, Lugano'yu da ilave etmeli.
Lafı nereye getireceğimi anladınız herhalde. 4 gün içinde 2 kırmızı kart gördü. Bir de D.Kiev maçı var, etti üç.
Beşiktaş'a gelirken iki kırmızı kartı vardı, bir sezonda bu rakamı geçti.
Aboubakar belki yukarıda saydığım isimler gibi sert futboluyla dikkat çeken bir isim değil ancak tehlikeli sularda yüzüyor. Atılan goller ile bürünülen rolleri ayrı kefelere koyduğunuzda denge sağlanıyorsa bu büyük sıkıntı demek. Böyle olunca da yitip gidiyor onca emek.

Olan Cenk'e oluyor

Futbol sert bir oyun evet. Saydığım tüm bu isimler de bu sert oyunun sert yüzleri. Belki çoğu bu halleri sebebiyle pişman oldu çoğu kez. Ya uyaran olmadı ya da oldu da kulakları duymadı. Aboubakar'ın Antalya maçına kadar ligde sarı kart görmemesi ancak son günlerde takımını sıkıntıya sokan hale gelmesi tuhaf. Geleceği hakkında bir karar vermeli. Belli ki Güneş kendisini kazanmak istiyor. Fakat o kazanmak istedikçe Aboubakar kendini kaybediyor.
Tüm bunların arasında da Cenk'e yazık oluyor. Gol krallığında 16 golle ilk sırada. Mart ayındaki 5 maçın 4'ünde yedek soyunmuş.
Milli Takımımızın gol umudu ama takımında yedek. Aboubakar'a arada para cezası, Cenk'e kulübe cezası. İyi de Cenk'in günahı ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA