• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
TRABZONSPOR MUCİZESİ HALİL FİNCAN

TRABZONSPOR MUCİZESİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.04.2017, 00:00
Devreyi 13. sırada bitiren ve Mike Powell misali uzun atlama rekoru kıran Trabzon, 5. sıraya yerleşerek F.Bahçe ve G.Saray için tehditkâr bir performans da ortaya koydu. Ekip eksi 8’lik averajını ise artı 5’lik bir seviyeye çekti

Süper Lig yarışı ile ilgili bir fikriniz olmadan, puan durumuna bakmadan, ilk yarıdaki maçları hesaba katmadan son 10 maça göz atsanız Trabzonspor şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile çekişiyor sanırsınız. Oysaki arada tamı tamına 14 puan var. Gücünün farkına varan, geç uyanan ve Avrupa yarışına tutunan bordo-mavililerin ilk yarıdaki 16 ile 16-26 arasındaki tablosu inanılmaz bir farklılık sunuyor.
Devreyi 13. sırada bitiren ve Mike Powell misali uzun atlama rekoru kıran Trabzon, 5. sıraya yerleşmekle kalmadı F.Bahçe ve G.Saray'ı da yerlerinden etmek için tehditkâr bir performans da ortaya koydu. Misal, o sıralarda F.Bahçe ile arasındaki fark 13 iken rakam şimdilerde 3'e düştü. Trabzon bu yükselişte puanının ve konumunun yanı sıra averajını da düzeltti. 16 maç sonunda 12 gole karşılık yediği 20 golle eksi 8 averajı bulunan Karadeniz temsilcisi, yeni tabloda 28'e 23 ile artı 5'lik bir seviyeye erişti. (Son 10 maçta sadece 3 gol yediler)

PUANINI 2'YE KATLADI

Evet, her maçta ezici bir futbol sergilediklerini söylemek zor. Hatta geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor randevusunu kaleci Onur'un üstün performansı sayesinde geçtikleri ortada. Ancak oyun şablonu ve takım dinamiklerinin gelişmesinden öte özgüveni yerine gelen bir takım ortaya çıktı ki bu durum tüm maçlara tesir başladı. İlk yarıdaki Kasımpaşa- Rize periyodundaki puan dökümü bunu kanıtlar durumda. 9 maçta 11 puanlık çok fena bir grafikle modu düşmüş takım görüntüsü yerini fark yaratan ve korkutan bir ekibe bıraktı.
İkinci yarı aynı süreçte toplanan puan toplamı 23 ki ilk yarıdakinin iki katından bile fazla.
Elbette Mas, Pereira, Olcay ve Rodallega'nın katkısı bu yükselişin en büyük sebeplerinden. Bu isimler sezon başı gelseydi yarış hakkında şimdi çok farklı şeyler konuşabilirdik.

BELKİ DE SENEYE...

Ersun Yanal'ın Rize maçındaki kötü futbolu kabul edip geleceği ilişkin yaptığı tespitlere kulak kabartmak gerekiyor. Yanal maç sonrası yaptığı açıklamada puanları toplamalarına rağmen sistemleri hakkında Rize maçını kast ederek "Bugün bunların bir çoğu olmadı. Bunları değiştirmek ve yine en güzel şekilde yapan takım olmak işin güzel tarafı. Trabzonspor'un Bursaspor maçı ile başlayan çıkışındaki pozitif futbolun tekrar etmesini sağlayacak bir uygulamayı takımda en kısa sürede yeniden yapacağız" diyerek bu sene ve gelecek sezona ilişkin ipuçları da verdi. Yani belki bu sezon şampiyonluk için geç kaldılar ancak gelecek sezon bu çizginin sürmesi onları zirvenin en güçlü adayı yapacak. Trabzonspor mucizesinin seyrindeki en kritik hafta ise bu hafta olacak. Bu kez Başakşehir'in yenilgisini arayı açan Beşiktaş ile oynayacaklar.
İki iyi takımın maçı sezonun en çok konuşulacak maçı olabilir. Gel cumartesi gel... İyi haftalar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA