• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BOL HEYECANLI GÜNLER HALİL FİNCAN

BOL HEYECANLI GÜNLER

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2017, 00:00
2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup’ta zirve, Play-Off ve küme düşme üçgeninde kalan iki haftaya girilirken ilginç fikstürler kritik 90 dakikaları işaret ediyor. Kırmızı Grup’ta A.Gücü’nün bu hafta şampiyonluğunu ilan etmesi beklenirken son sıralardaki çekişme ise şampiyonluk kadar dikkate değer

Zirvesi, dibi, Play-Off'u derken 2. Lig'in Kırmızı ve Beyaz'ında yaşanan üçü bir arada heyecanda artık son düzlükteyiz. Kırmızı'da Ankaragücü'nün gücü ortada.
Geçen hafta matematiksel garantinin kıyısından dönen sarılacivertliler resmi ilanı bu hafta yapacak gözüküyor. Ancak yitirdikleri Kastamonu maçının sadece kendileri açısından değil Play-Off barajı adına da önemi büyüktü. Çünkü Karşıyaka'nın farklı Etimesgut yenilgisi yeşilkırmızılıların hedefini ciddi bir şekilde tehlikeye attı. Kaf-Kaf bu hafta kümede kalma barajındaki 1461 Trabzon'u ağırlayacak.
Ve kaybeden amacını bir 90 dakikada kaybedip hikayenin sonunu yazacak. Lidere dönersek onlar için garanti gözüyle bakmamızın sebebi belli. Bu haftaki rakipleri haftalar önce lige havlu atan Kayseri Erciyes olacak. Geçen hafta son 10 maçında toplam 5 gol atan Ümit Davala'nın Tuzla'sından bir maçta 6 gol yediler. Tuzla'nın yediği toplam gol sayısı 103.
Ve en ilginç not ise. Bu sezon tek galibiyet aldılar, o da birkaç hafta önce. Üstelik bu hafta KSK ile oynayacak 1461 Trabzon'a karşı.

Menemen'in fikstürü

Play-Off hattındaki Menemen Belediyespor'a da bir parantez açalım. Onların durumu ve fikstürü göz alındığında heyecanın iki 90 dakikaya yayılacağı bir gerçek. Menemen de KSK gibi önce küme düşme hattındaki Kırklarelispor ile kapışacak.
Yani iki İzmir ekibinin durumu da benzer.
Tek farklılığı Menemen 8 puan önde. Ve dikkat son hafta Menemen ile Karşıyaka karşılaşıyor.
Birkaç cümle önce dediğim gibi bol heyecanlı günler bizi bekliyor.

Beyaz'da yangın var

Ve Beyaz Grup... Oradaki zirve yarışı daha çekişmeli. Bir yanda İstanbulspor diğer yanda Amed Sportif. Geçen hafta ikisi de kazandı. İstanbul önde ama kalan ikide rakipleri daha zorlu. İkisi de Play-Off potasında.
Önce 5. Kocaeli Birlik ile son haftada da 4. sıradaki Sivas Belediyespor ile oynuyorlar.
Amed Sportif'in rakipleri ise ortalardaki Hacettepe ve K.Maraş. Play-Off'u zorlayan Keçiörengücü'nün durumu da farksız. Sırasıyla küme düşme hattındaki Fethiye ve o bölgeye yakın Karagümrük ile mücadele edecekler. Bu durumu tersten okuduğumuzda son sıralardaki ekiplerin (Buca'dan başlarsak Karagümrük, A.Üsküdar, Fethiye ve Tepecik'in) durumu farksız.
Velhasıl adrenalini yüksek, kritik mi kritik maçlara hazırlıklı olun İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA