• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Acil müdahale şart HALİL FİNCAN

Acil müdahale şart

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2017, 00:00

Geçen sene mart ayında kaybettiğimiz bir döneme damgasını vuran efsane isimlerden Johan Cruyff'un mühim bir lafı var. "Sonuç olmadan kalite anlamsızdır. Kalite olmadan alınan sonuç ise sıkıcı" demiş Cruyff. G.Saray'ın bu sezonki seyrini takip ederken birçok açıdan kullanabileceğiniz bir ifade. Belki bu takımın kadro kalitesinin zirve yarışına yetmesi gerektiği düşünülebilir. Ancak ortaya çıkan sonuçlar Cruyff'un sözünü destekliyor. Ve akabinde alınan bazı olumlu sonuçlar ise oyun kalitesi standart hale gelmediği için pek anlamlı durmuyor.
Yani eminim ki kimse geçen haftaki 5-0'a güvenip de bu maçın kolay geçeceğini düşünmedi. Çünkü G.Saray öyle dağınık bir takım ki dünkü maç seyircisiz olmasıydı da yine o tribünler dolmayacaktı. Haliyle güven vermeyen bu tabloda Avrupa hedefinin tutturulması kötü sezonun kârı olacaktır.

Anlamsız hareketler

Tüm bunların yanında bazı anlamsız hareketler vaziyetin tuzu biberi oluyor.
Bruma'nın çıkışı mesela. "Bruma niye çıktı" diye yazdığınızda cümlenin sonuna bir soru işareti yetmez çünkü. Bruma çıkıp yerine Rodrigues giriyorsa bu taktiksel değişiklik sayılmaz. Hatta henüz 18. dakikada bir oyuncuyu çıkartıp yerine aynı tip oyuncuyu dahil ediyorsanız o soru işaretlerinin peşine bolca ünlem de ilave etmeniz gerekir.
Üstüne bir de Tolga Ciğerci'nin takımı eksik bırakışı eklendiğinde ortaya karmakarışık bir görüntü çıkıyor. Bu ligle hiç alakası olmayan birine bu maçı izletseniz, maçın seyircisiz olmasının da etkisiyle "Bu maç sezon öncesi hazırlık maçı mı?" diye sorar. Peşi sıra da "Eğer hazırlık maçı ise kırmızı şortlu takım sezona hiç hazır değil" diye de devam eder.

Kepenklerini kapatmış

Aslında bu sadece bu maça yönelik bir yorum da sayılmaz. Çünkü kırmızı şortlu takım gerçekten bu sezon hiç hazır bir görüntü sergilemedi. Evet yendi, yenildi bazen de berabere kaldı ancak gerçekleri yazan tarihe sayısız başarılarla imzasını atmış o takımların yanından bile geçmedi. İç saha-deplasman ayrımını yapamayacak kadar şaşkın bir görüntü çizen bu takım için hâlâ arada alınan galibiyetler sebebiyle umutlanan var mı bilmiyorum. Kepenklerini haftalar önce kapatmış, savunması attaya gitmiş, enerjisi bitmiş daha da önemli kredisini bitirip borçlu duruma geçmiş şu takıma gelecek sezon düşünülerek acil müdahale şart. Ve bunun için de önce kulübeden başlamak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA