• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SONA DOĞRU SON DURUM HALİL FİNCAN

SONA DOĞRU SON DURUM

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2017, 00:00
Bitime yaklaşırken zaferi karşıdan gören yerden endirekt serbest vuruş kullanan da var, ender gelişen ataklarda arka direkte kendini unutturan da. Normal süreyi tamamlamış gözü hakemin son düdüğünde olan da var, orta şut karışımı bir vuruşla rakibine hala korku dolu anlar yaşatan da...

Düşenler, gülenler, şampiyon, tansiyon, elveda, merhaba, hem Play hem Off, Süper'i. TFF'si, bir taraf kış köşesi, bir taraf yaz köşesi. Artık sona yaklaştık. Gözyaşları ile sevinç çığlıkları birbirine karışmış, kimisi de vaziyetine alışmış. Zaferi karşıdan gören yerden endirekt serbest vuruş kullanan da var, ender gelişen ataklarda arka direkte kendini unutturan da. Normal süreyi tamamlamış gözü hakemin son düdüğünde olan da var, orta şut karışımı bir vuruşla rakibine korku dolu anlar yaşatan da. Haftalar önce kramponlarının yerine paletlerini giyen, son dakikaya kadar heyecandan tırnaklarını yiyen, yumruğunu havaya kaldıranın yanında başını önüne eğen, bu kadar karışık tablonun içinde kolaysa yazı için konu seç beğen.

Şimdilik Şampi...

O yüzden hepsinden biraz, kiminden fazla kiminden az az bahsetmeli. Süper'de Beşiktaş artık Şampi. 5 harfi yazdı geriye kaldı 'Yon'. Yani önce 'Yen' sonra 'Yon' Topladığın vakit 'Şampiyon' Diğer kritik maçta ise ne Başakşehir gülebildi ne Trabzon. Hesap: Sıfıra sıfır elde var bir. İkisi de yara aldı. İkisine de yaramadı. Gelelim tehlikeli bölgeye. G.Antep... Şu vakte kadar topu topu 26 puan topladı.
26 puanla 27 yıl sonra lige veda etti. 26 puanla 27 yıl sonra veda eden Antep'in averajı ise eksi 28.
Bir uyum varmış gibi gözükse de o uyum takımda olmayınca film koptu.
Onları yenen Rize'nin galibiyeti ise şimdilik ligde tuttu.
Kalan iki haftada son veda olacak.
Ve bu tabloda ya Rize ya Bursa kalacak. Oynadığı iki takım da küme düşen Itandje için ise bilmem ne demeli. Belki de bundan sonraki sözleşmesine küme düşürmeme şartı eklenmeli.

Play ve Off

1. Lig kanadında ise kimi "Play" dedi kimi "Off" Son bilet için tek yol Play Off.
Göztepe'nin tribünleri her daim dolu da finalin anahtarı bu kez Bolu'da. Zirvede biten ilk yarıdan sonra çok şey değişti. Onlar yerinde sayarken diğerleri gelişti.
3 puan gerisindeki Sivas 9 puan fark attı. Yiğido çıkışıyla sonunda zirve yaptı. Mersin'den sonra Urfa ve Bandırma da gitti. Altınordu için ise sezon aslında kötü bitti.
Şeytanlar kala kaldı barajın kıyısında.
Bunların sebebi de averaj sayısında. Şimdi kalan maçlarda futbolseverin gözü. Başarının formülü için işte bir atasözü. "Yönünüzü değiştirmedikçe, istediğiniz yere eninde sonunda varırsınız." Eğer ki değişirse önünüzdeki maçlardır rotanız. İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA