• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şampiy15iktaş HALİL FİNCAN

Şampiy15iktaş

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2017, 00:00

Yırtıcı kuşların en büyüğü... 60 kadar türü var...
Gözleri hep zirvededir, zirvedeyken de çevrede...
Kuşlar arasında gökyüzünde en yükseğe çıkabilen odur. Ama en yükseğe çıkmasına rağmen gözlerinin çok iyi görmesi sebebiyle etrafını kolaçan edip durur... Çünkü belli olmaz bir "Avcı" gelip yakalayabilir.
O yüzden o yaklaştıkça daha da yükseğe uçabilir. Belki ancak bu sayede 'Güneş'in doğuşunu görebilir. O Güneş öyle bir ışık saçar ki gecen bile aydınlık olur bazen. Yani bir yıldız daha eklenir.
O yıldızlar eklendikçe daha fazlası da beklenir. Ve o yırtıcı kuş daha da açar kanatlarını...
O kanatların heybetini gören de alkışlar Kara Kartallarını... Onlar alkışladıkça da Kartal daha da yükseğe diker gözünü. Herkes ezberleyiverir sonra "Şampiy15iktaş" sözünü.

Kolay değil...

Kolay değil, üst üste şampiyon olmak. Gidenlerin yerini doldurup yine mutlu sona varmak. Kalanları ayak tutmak. Her haksız eleştiriye futbolla meydan okumak. İki sezonda 67 maç oynayıp, 47'sini kazanmak. Maç başına 2.28 oran tutturmak. Bir bulut kümesi gibi süzülerek gol olup yağmak. Tamı tamına 144 gol atmak. Sendelediğinde yeniden kalkmak. Pençelerini törpüleyip tekrar tekrar saldırmak. Kolay değil unvan korumak. "Gitti, gidiyor" sözlerine kulak tıkamak. Tarihin sayfaları doldu sanılırken inatla yenisini yazmak. Avrupa ile lig arasında mekik dokumak. Sadece burada değil orada da var olmak. Portekiz'den İsrail'e, Lyon'dan Napoli'ye, dört bir yanda kanat çırpmak.
Boşa değil...
Boşa değil o sözler. Kimler neler neler söyledi. Slaven Bilic şöyle tanımlamıştı Beşiktaş'ı: "Bir yaşam şekli Beşiktaş, yüce bir kimliğe karşılık geliyor. Beşiktaş'ın bir parçası olmak, burada teknik direktörlük yapmak çok büyük bir sorumluluk ve çok büyük bir gurur." Gordon Milne ise Beşiktaş günlerini "Beşiktaş'ta geçirdiğim zaman masal gibiydi" diye anlatmıştı.
Ya Süleyman Seba... O da "Beşiktaş sevgisi, sevgilerin en güzelidir" demişti bir vakit. Ve Şenol Güneş, ne dedi maç sonu... "Bu takımın hedefi şampiyonluk değil, güzel futbolla şampiyonluk olmalı. Her zaman bunu söyledim. Abartılı övgüler, haksız eleştiriler vardı. Gözyaşları olmasın.
Gülü gülene ver, sevgiyi bilene ver." O marştaki gibi övünmekte çok haklısınız. Tüm Beşiktaş camiasının şampiyonluğu kutlu olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA