• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARIZA KAYITLARI HALİL FİNCAN

ARIZA KAYITLARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.09.2017, 00:00

Henüz yolun başında olduğumuzdan aranan futbola tam olarak ulaşılamasa da sinyal sesinden sonra mesajımızı bırakalım biz yine de. Kalesinde Beto'su, savunmada Neto'su, hücumda Eto'su olan hem ümitli hem sorunlu takımlarımızın zorunlu kaydını tutmakta yarar var. Sevinenlerle delirenler ekseninde özellikle teknik arızaların ön plana çıktığı 90 dakikaları geride bıraktık. Özellikle F.Bahçe ve Akhisar kötü gol yeme yarışı içine girdiler ki böylesi savunma anlayışları ile puan almaları mucize olurdu zaten. Mesela F.Bahçe'nin yediği ilk gol "Nasıl savunma yapılmaz?" sorusunun karşılığı gibi. Attamah'ın golü öncesi Fener savunmasına dikkat edin. Korner atışı öncesi tam 7 F.Bahçeli oyuncu altıpasın hemen önünde otobüs bekler gibi dizilmiş. 7'linin iki metre önünde ise Başakşehirli oyuncular saldırıya hazır. Zemin ve ortam her türlü gole müsait. Ve ortayla birlikte F.Bahçeli oyuncular ağaçtan elma toplamaya çalışan çocuklar gibi oldukları yerde zıplıyorlar. Başakşehirliler geriden geldikleri için daha fazla zıplayıp boy avantajını kaparak omuz üstünden üstünlük kurunca gerisi malum. Attamah olmasa Adebayor vuracak zaten. Bu kez dakika otuz iki. Sağdan gelen ortada iki Fenerli savunmacı Başakşehirli hücumları geriden takip ediyor. Ne rahatsız ediyor, ne önüne geçebiliyor.
Savunmacılar forvetlerin arkasında kalıyorsa zaten eyvah ki eyvah. Üçüncü golde ise Kerim halı sahadaki "Verin ben gidip atayım" tarzı bir anlayışla sırasıyla rakiplerini ekarte edip F.Bahçe savunmasını dağıtıyor. Akhisar'ın yedikleri de benzer.
51. dakika herkes bir Bursalı'ya yanaşmış ama Batalla eli cebinde arkada geziniyor.
Tam bir savunma faciası. Batalla atamasa futbolu bırakır. İkincisinde de Delarge öyle bir kaçıyor ki. Akhisar savunması yolcu eder misali sadece uzaktan el sallıyor. Üçüncü de benzer. Stancu 4 Akhisarlı'nın arasında dönüyor, vuruyor ve perdeyi kapatıyor. Bir arıza kaydı da G.Saray'a yazalım.
Sezona müthiş başladıkları doğru.
Ancak bu gelene 3 gidene 4 atacağı anlamına gelmiyor. Çok sorunlu bir sezondan çıkıp en az sorunlu takım gibi gözüktüler. Arıza kayıt sebebi:
Tudor. Kazanan takımı bozmaması normal. Diğer oyuncuları kazanma isteğine de lafımız yok. Fakat bu koşan takımı durdurarak olmaz.
Selçuk'u kazanmaya çalışırken maçı kaybedebilirdi. Selçuk önce kendi kafasında kazanmalı ki Tudor da onu kazansın. Ayrıca Feghouli, Clark Kent değil ki 88. dakikada telefon kulübesine girip kostüm değiştirerek uçsun. Son söz:
Göztepe doğru yolda. Çok zorlu bir dönemeçten çok karlı çıktılar.
Selçuk Şahin'in katılımıyla orta saha daha bir canlandı. Onların tek arızalı tarafı solu. Orayı da çözerlerse bu istikrarla sıralamada iyi bir yer bulacaklardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA