• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sonuçlar tuhaf değil HALİL FİNCAN

Sonuçlar tuhaf değil

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2018, 00:00

Hepsinin de derdi aynı.
"Kazansaydık, ne güzel olacaktı" diyorlar. Ne olacaktı kazansalardı? Başakşehir, G.Saray'a 4 puan fark atacaktı.
G.Saray lider olacaktı. F.Bahçe, G.Saray'a daha da yanaşacaktı.
Beşiktaş'ın ise yine G.Saray ile arasında 2 puan kalacaktı.
Gördüğünüz gibi tüm cümlelerin ortak paydası G.Saray. Yani "Kazansaydık, ne güzel olacaktı" niyetiyle en çok zarar eden aslında onlar. Çünkü haftaya da Başakşehir ile F.Bahçe oynuyor ki bu maç sarı kırmızılıları iyice rahatlatabilirdi. Üstelik son oynadıkları için en büyük avantaja sahiptiler.

KARNESİ ORTADA

Aslında Başakşehir'in aldığı sonuç dışında üç büyüklerin aldığı neticeler tuhaf değil. Yani G.Saray'ın deplasman karnesi ortada.
Son 6 deplasmanın sadece bir tanesini kazandılar. Sahasında taraftar gücüyle daha etkili olduklarını artık sanırım herkes biliyor.
Ve bu sonuca etki eden yegâne kriter de değil. Geçen hafta da yazdık yineleyelim. Artık tek sorunları savunma da değil. Orta sahası da sıklıkla ciddi bir problem olarak karşılarına çıkacak gibi.
"Donk-Tolga" ikilisinin oynaması eleştirilse de Terim'in de geleceği düşünerek bu ikiliye şans verdiği gerçeğini önümüze koymamız lazım. Çünkü o da biliyor ki alternatif eksikliği sebebiyle bu üçlüyü farklı ikililerle sahaya sürmek zorunda.

SAVUNMADAKİ SIKINTI

F.Bahçe'nin bu kadar baskılı oynadığı bir maçtan galibiyet çıkaramaması ise vaziyetlerinin ne denli sıkıntılı olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü G.Birliği tek pozisyonla iki gol attı. Onların savunmasında da müthiş bir kopukluk var ki üç stoperle çıkılan yolda bunu ön göremezsen "Nasıl olsa Mehmet Topal var" dersen sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırsın.

KADROSU GENİŞ ANCAK

Ve Beşiktaş, en geniş kadroya sahip olmalarına rağmen bu denli başarısız sonuçlar almaları artık o hep konuşulan meselenin doğru olduğunu gösteriyor.
Yani son iki sezonun şampiyonu apoletleri ile lige konsantrasyon bariz bir şekilde ikinci planda gibi. Hatta onların da G.Saray'ın durumuna benzer bir seyir hali var. Son 5 deplasmandan 1 galibiyet çıkarması bunu kanıtlıyor.
Dediğim gibi bu ekipler arasında en çok Başakşehir'in kaybı daha şaşırtıcı. Görünen o ki bu meseleyi daha çok konuşacağız.
İyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA