• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir kere de şaşırtın bizi HALİL FİNCAN

Bir kere de şaşırtın bizi

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2018, 00:00

Farz edelim ki zirve yarışı değil. Fark etmez. Derbi derbidir.
Bir anlam bulunur mutlaka.
Tam tersine anlamı da büyük zaten. F.Bahçe kazanırsa şampiyonluk dengeleri alt üst olur. G.Saray kazanırsa inanılmaz bir hava bulur.
F.Bahçe kazanırsa sonuç G.Saray'ın önündeki zorlu periyota sirayet eder. G.Saray kazanırsa F.Bahçe'nin seçim sürecine bile etki eder. Beraberlik G.Saray'a yarar ama işi bitirmez.
Bıktık çünkü...
Ancak önemsememiz gereken mesele sonuçlar değil.
Sonuçlar adına yaşanan karmaşa.
Bıktık çünkü. Tekme, tokat, kavga, dövüş. Öfkenin rol çaldığı ve gerilimin yol aldığı derbi coğrafyasında dört tarafımız elektrikle çevrili. Belki sonucu tahmin edemem ama yaşanabilecekleri az buçuk tahmin ediyorum. Orada ne yaşanırsa yaşansın akabinde "Böylesi görülmedi" dendi durdu hep. Halbuki gördüğümüz tek şeydi o gerilim.
Demem o ki, ne olur bir kere de şaşırtın bizi. Ne olur...
Şaşırtın...

Rodrigues gitti, gider

Badou Ndiaye ortada bir şey yokken küt diye gitmişken, ismi transfer listesinden düşmeyen Rodrigues'in kalması o kadar zor ki. Bu saatten sonra Garry de gitti gider. Ve görünen o ki o da Premier Lig yolcusu olacak. G.Saray yönetimi eğer Avrupa planları yapıyorsa şimdiden Rodrigues'in yerine adam bakmalı.
Çünkü sol bek transferinde olduğu gibi olursa sonuçları pek içi açıcı olmaz.

Örnek takım Altınordu

Altınordu herkesin dilinde.
Her şey aynı anda olur mu? Oluyormuş işte.
Hem altyapıya önem verip, hem de zirve yarışı verilebilir mi? Verilebilirmiş işte. Bir de üstüne tesisler kazandırılabilir mi? Kazandırılabilirmiş işte. Yıldızları için herkes yarışıyor. Üstüne takım topladığı puanlarla gövde gösterisi yapıyor.
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım şöyle demişti bir vakit: "Bir tek Altınordu ile bu işler yürümez. Bir Altınordu yetmez, çok Altınordu lazım." Evet çok Altınordu lazım.
Olmalı ki işte o zaman Avrupa'da ve uluslar arası turnuvalarda neler yapıyoruz, görün bakalım.

Roma G.Saray gibi

Cengiz Ünderli Roma'nın durumu da renktaşı G.Saray'a benziyor. Bir kere Alisson gibi çok iyi bir kalecileri var. Hücum gücü de inanılmaz. Cengiz, El Shaarawy, Dzeko, Perotti gibi isimler rakiplerin dengesini bozuyor. Geçen hafta ligde oynadıkları Torino maçını izledim. Takım evet iyi çıkıyor ama çok da pozisyon veriyor.
Temel sorunları bu. Torino hücumu defansın arkasına atılan toplar ve kanat akınları çok kez Allison ie karşı karşıya kaldı. Roma beraberliği zor çıkarabilirdi ama 3-0 net kazandı. Dedim ya aynı G.Saray gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA