• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her Derbi Bir Filmdir HALİL FİNCAN

Her Derbi Bir Filmdir

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2018, 00:00

Son bir hafta içinde yaşananları bununla birlikte konuşulanları ve yazılanları alt alta sıralasak ortaya acayip, tuhaf, dengesiz bir tablo çıkıverir.
Beşiktaş'ın geçtiğimiz hafta aldığı Atiker Konyaspor beraberliği ile lige havlu attığından tutun da, peşi sıra Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısındaki tek devreli futbolundan çıkan farklı sonuçla artık kolay kolay kendine gelemeyeceği anlatıldı durdu.
Ve o Bayern Münih karşılaşmasının hedef tahtasındaki isimler Domagoj Vida ile Ricardo Quaresma birkaç gün sonra öyle bir performans sergiledi ki ikisi de taraftarlarının gönlünde taht kurdu.

AKSİYON, GERİLİM, DRAM

Ortaya çıkan sonucun sebebine ilişkin bir çok madde yazılabilir.
Beşiktaş'ın lige tutunma çabası, iç saha avantajı, Aykut Kocaman'ın taktik ve kadro hatası gibi birçok sebep var. Fakat en önemli sebep ise maçın apoletleri. Çünkü her derbi uzun metrajlı bir filmdir.
Aksiyonu da, gerilimi de, duygusallığı ve dramı da içinde barındırır.
Geçen sezonun herhangi farklı bir galibiyetini veyahut mağlubiyetini çok çabuk unutsanız da yıllar önce bir derbide yaşananları skor ne olursa olsun kolay kolay unutmazsınız.

ÖYLE ETKİLİDİR Kİ...

Derbiler öyle etkilidir ki sadece o 90 dakikanın değil diğerlerinin de seyrini belirler.
Oyuncuları ve yönetmenleri değişse de bir sonraki derbi sanki bir öncekinin kaldığı yerden başlar.
Bu hafta iki takım arasında oynanacak kupa maçı da öyle olacak.
Ancak her filmin farklı bir senaryosu olduğundan ne izleyeceğimizi öngörebilmek o dar güç ki.
Mekan değişmeyecek ama belki de roller değişecek.

SEZON SONUNA KADAR

Gelelim filmin analizine. Derbinin skoru çıkan kısmın özetiydi biraz da. Haftalardır süre gelen başa baş mücadelenin sezon sonuna kadar süreceğinin bir ispatıydı. Süper Lig'de zirveye güreşen takımların hepsi aradan sıyrılıp fark yaratmak için fırsatlar buldularsa da kendi sorunları buna müsaade etmedi. Hatta tam tersine puan durumundaki sıralama öyle bir hale geldi ki birkaç hafta sonra liderlik koltuğunun daha fazla konuk ağırlama ihtimali doğdu.
Ve görünen o ki uzun vadedeki sonuç için de kısa vadedeki derbiler bu sıralamanın en büyük belirleyicisi olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA