• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
43’ten önce 43’ten sonra HALİL FİNCAN

43’ten önce 43’ten sonra

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2018, 00:00

Ne dedi Jupp Heynckes "Beşiktaş, 5-0'lık sonucu hak edecek bir takım değil." Haklı.
Bir şey daha dedi, "Oyunun öldürücü noktası tabii ki kırmızı kart ve devreden önce oyunun 1-0 olmasıydı." Onda da haklı. Haklı ama 43. dakikaya kadar olan Beşiktaş ile 43'ten sonraki Beşiktaş ise tamamen farklı. Şunu demeye çalışıyorum. Aslında siyah beyazlılar 10 kişi kaldıktan sonra da etkili olmaya çalıştı.
Pozisyonları Vida'nın atılmasından sonra bulması (19. ve 39) bunun bir ispatı.

1-0 OLSUN...

Yani Heynckes'in de işaret ettiği ikinci mesele takımın çözülmesi adına daha ağır bastı. Şenol Güneş "1-0 olsun, Bayern'in olsun" anlayışı ile takımı geriye yasladı.
Bunu yaparken de hücum varyasyonlarını hiç hesaba katmadı. Tüm golcülerini kenarda oturtup, Bayern'in hücumcularını seyre daldı.
Üstelik savunmaya çalışıp savunamadı. Sözün özü top onlarda kalsın istedi. Bayern'e topu vermeyi kabul edersen skoru da kabul edersin. Maç 11'e 11 bitse sonuç değişir miydi bilinmez ama cesur davranmadıkça skor tabelası da değişmez.

RAMOS'TAN AL HABERİ!

Son günlerin en ilginç demeçlerinden biriydi.
Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos, hocası Zidane ile ilgili "Herkes Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsak hocamızın kalacağını düşünüyor. Ama Zidane dinlenmek isteyebilir" dedi. Ramos bu sözleri hocanın vaziyetine mi bakıp söyledi yoksa hoca kendisi mi bunu Ramos'a söyledi bilinmez. Ancak görünen o ki yolcudur Zidane, bağlasan yalan.

ALİSSON VE EDERSON

Bizim Cengiz Ünder'in takım arkadaşı. Roma ile bu sezon çıktığı 25 Serie A maçının 11'inde gol yemedi. Brezilya Milli Takımı'nın Teknik Patronu Tite de onu Dünya Kupası'na çağırdı haliyle.
Thor'u canlandıran Chris Hemsworth'u andıran 31 yaşındaki tecrübeli file bekçisi Alisson ülkesinde düzenlenen son Dünya Kupası'nda yoktu ama formuyla Rusya yolculuğunu hak etti. Ama bir de M.City'nin müthiş file bekçisi Ederson var tabii. Brezilya'daki o facia sonuçlardan sonra ülke iki klas kaleciyle organizasyonda olacak.

YİNE YENİDEN

Futbolcuların performans artışı ve düşüşünde birçok detay saklı. Bazen ne yaparsanız olmaz. Bazen çabalasanız da kimse farkınızda olmaz.
İki örnekle meseleyi açalım. İşte Robin van Persie. Türkiye'de tutunamadı ama gitti ülkesine Feyenoord'ta yeniden doğdu. İşte Giuliano... Zenit istemedi ama F.Bahçe'de coştukça coştu. İkisinin de eski takımlarındaki son sezonlarının ardından gösterdikleri gelişim inanılmaz. Havayı da bulduysanız eğer önünüzde kim olursa olsun sizi tutamaz.

UNUTULMAZ SÖZLER

"Hakemlerin sorunu nedir biliyor musunuz? Kuralları biliyorlar ama futboldan anlamıyorlar" BILL SHANKLY

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA