• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fener’in rakamları HALİL FİNCAN

Fener’in rakamları

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2018, 00:00

Son yıllardaki en tuhaf zirve yarışına şahit olduğumuz bir gerçek. Mesela ilk 4 içindeki en çok yenilgiye sahip takım olan G.Saray'ın lider olması bu tuhaflığın ilk maddesi olarak gözümüze çarpıyor. Ancak diğerlerinin rakamları da türlü acayiplikler barındırıyor.
Bunlar arasında F.Bahçe ile ilgili o kadar dipnot var ki dilerseniz madde madde sıralayalım.

SAHASINDA KAYIP

Bir dönem Kadıköy'ün efendisi olan sarı-lacivertlilerin hem taraftar hem de tabela sorunsalı dikkat çekici. Derbiler dışında tribünleri dolduramıyor. Sebepleri de işte o bahsettiğimiz rakamlarda gizli. Bu sezon sahasında en çok gol yiyen takım Karabükspor. 23 gol yemiş.
Biliyorsunuz sadece G.Saray'dan 7 gol yedi ve sonuncu. Kasımpaşa 21 gol yemiş ve 12. sırada. 19'ar golle iki güney ekibi Antalya ve Antalya ise küme düşme barajının hemen üstündüler. Ama bir 19 gollü takım daha var ki o da F.Bahçe. Bu sezon yediği 30 golün 19'unu evinde yemiş. G.Saray (7) ve Beşiktaş'ın (7) toplamda 14 gol yediğini söylersek meselenin ne denli vahim olduğu ortada. Ayrıca G.Saray'ın ilk 4 içinde en çok kaybeden takım olmasına rağmen sahasında henüz yenilmediğinin de altını çizelim. Tabii Beşiktaş'ın da. F.Bahçe burada da 2 yenilgiyle dikkat çekiyor. Elbette ki açılımını yaptığınızda türlü istatistikler gözünüze çarpıyor. Bir kere kadro istikrarsızlığı meselenin en can alıcı tarafı. Takımın hala kalecisini ve golcüsünü bulamamış olması mevzuyu derinleştiriyor. F.Bahçe'nin kağıt üstünde üç golcüsü var. Soldado (3), Fernandao (5) ve Janssen (2). Üçünün ligdeki toplam gol sayısı 10. Yani Gomis'in yarısı kadar değil. Burada yükü daha çok Giuliano çekti. Bunlar basit matematik işlemleri fakat sonuçları yapılan yanlışların ispatı.

İKİLİ DEĞİŞKENLİĞİ

Durumu kaleciler açısından da okumak mümkün. Volkan ve Kameni'nin yedikleri gol sayısı da birbirlerine çok yakın. Volkan 17, Kameni 13 gol yemiş. Yani performans açısından pek farkları yok.
Görünen o ki cezalar haricinde yapılan kaleci değişikliklerinin de pek bir anlamı yok. Bir de stoperlere bakalım. Elbette sakatlıklar ve cezalar da etkili oldu ama sonuçlar her haliyle ilgili çekici. 11 kez Neustadter- Skrtel, 9 kez Neustadter-Neto, 2 kez Neustadter-Mehmet, 1'er kez de Neto-Skrtel ve Neto-De Souza ikilisi oynamış. Yani Neustadter'in yanındaki isim hep değişmiş. Bu da savunma koordinasyonunda problem olarak göze çarpıyor. Ve sonuç olarak tüm bu rakamların çıkması da normal gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA