• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yarışın şifreleri HALİL FİNCAN

Yarışın şifreleri

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2018, 00:00

Derbi ile başlayalım.
Galatasaray'ın belki de son yıllarda Kadıköy'de galibiyete en çok yaklaştığı maçtı.
Hatta attığı anda maç bitebilir ve yılların özlemi sona erebilirdi.
19 yıldan 20 yıla çıkan tabloda misal Tolga Ciğerci'nin girmeyen topu ile ilgili yorumları bırakalım futbolcular yapsın. Üstelik sadece mevcut kadrodakiler de değil.
Didier Drogba, Lukas Podolski, Milan Baros, Burak Yılmaz, Shabani Nonda, Abdul Kader Keita veya ne bileyim Kubilay Türkyılmaz anlatsın. Aşağı yukarı hepsi de benzer şeyler söyleyecektir ki inanırız problem yok.

SADECE 13 DAKİKA

Ancak gelinen noktayı rakamlar eşliğinde büyütüyorsak yeni rakamların türediği gerçeğini de göz ardı etmeyelim. Mesela Galatasaray'ın 1999'dan bu yana süre gelen Kadıköy travmasının arasında ufak tefek daha bir çok detay var. Bırakın kazanmayı, orada kurduğu üstünlük dakikası bile facia. Biri 2008-2009 sezonu (5 dakika), diğeri 2012-2013 sezonu (8 dakika) olmak üzere toplam 13 dakika orada üstünlük kurabilmiş. Ve bu iki karşılaşmayı da kaybettiğinin de altını çizelim.
Rakamlar bununla da sınırlı değil.
Galatasaray belki 19 yıldır rakibini Kadıköy'de yenemiyor ama içeride dışarıda ligde 7 maçtır da galip gelemiyor. Ayrıca 5 maçtır gol bile atamıyor. Yani dediğim gibi rakamlar farklı bir şekilde gelişerek büyüyor aslında.

G.SARAY VE DİĞERLERİ

Peki gelelim yarışa. Oradaki puan dengesi ile ilginç bir detay var. O da Galatasaray ve diğerlerinin fikstür seyri.
Milli maç arası oynanacak haftanın ardından ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. Bu periyotta Galatasaray'ın deplasmanda olduğu haftalarda Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe üçlüsü içeride, Galatasaray'ın evinde olduğu haftalarda ise diğer üç takım deplasmanda oynayacak. İşte zirve yarışının şifresi burada gizli.

AVANTAJA DÖNÜŞEBİLİR

Bu fikstürün kime ne avantaj sağlayacağını ön görmek kehanet olur. Ancak diğerlerine göre üç kritik maça (Sırasıyla Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş) çıkacak olan (Arada Gençlerbirliği ve Aytemiz Alanyaspor maçları da var) sarı kırmızılıların bu üç maçı da sahasında oynayacak olması dezavantaj gibi gözüken meseleyi avantaja dönüştürebileceği önemli bir fırsat olarak gözüküyor.
Belki de ligin seyri önümüzdeki 5 haftada çözülür, bilinmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA