• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geri sayım başladı HALİL FİNCAN

Geri sayım başladı

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2018, 00:00
Rusya’daki dev heyecana artık çok az kaldı. 14 Haziran’da başlayacak ve 4’erli 8 grupta oynanacak organizasyonda heyecan tavan yapacak. Ve bugünden itibaren her gün bir grubu “Kupaya Doğru” köşemizde tanıtıp ülkelerin son durumları hakkında bilgi vereceğiz. Futbol dolu günlere hazır mısınız?

RUSYA

Evinde fakat endişeli

Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya, son 10 yılda bu tip turnuvalarda bekleneni veremedi. Bu sene ev sahibi apoletleri ve taraftar gücüyle öncelikle gruptan çıkmayı umut etseler de rakipleri hafife alınmamalı. Bu tip turnuvaların değişmez aktörü Uruguay ve Mohamed Salahlı Mısır Rusya'yı zorlamaya çalışacak. Stanislav Cherchesov'un ekibi grup aşamasında olmadığı için kapalı kutu.
Hazırlık maçlarındaki performansı da pek iç açıcı değil.

Mucize yaratabilecek mi?

Rusya'nın Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, son Avrupa Şampiyonası'nın ardından göreve getirilirken aslında hazırlık maçlarında oynattığı futbol endişe yarattı. Avusturya'nın Kufstein, Wacker Tirol ve Rusya'nın Spartak Moskova, Zhemchuzhina, Amkar, Dinamo Moskova kulüplerinde çalışan 54 yaşındaki teknik adamın bu dev organizasyonda mucize yaratıp yaratamayacağı merak konusu

Tanıdık isim: Neustadter

Roman Neustadter'in Türkiye macerası yine böylesi bir organizasyon sonrasında başlamıştı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası Fenerbahçe ile anlaşan başarılı oyuncu ilk sezonunda başarılı bir futbol sergileyemese de bu sezon takımın vazgeçilmezlerinden biri oldu. Cherchesov'un Dünya Kupası'nda 30 yaşındaki isme şans tanıması bekleniyor.

URUGUAY

Yıldızlar topluluğu

Dünya Kupası'na G.Amerika Grubu'ndan geldi. Aslında her şey toz pembe filan da değildi. Üst üste aldığı yenilgilerle panik yapsalar da Brezilya'nın ardından grubu 2. sırada bitirdiler. Kadrosunda çok tecrübeli isimler var. G.Saray kalesini koruyan Muslera, Barça'nın gol umudu Luis Suarez ve PSG'nin gol ayağı Cavani bu isimlerden sadece birkaçı. Her zaman bu turnuvada görmeye alıştığımız ekip grupta her takımı yenecek güçte.

12 yıldır takımın başında

O, 12 yıldır görevinin başında olan Oscar Tabarez takımı çok iyi tanıyor. Kariyerinde birçok şampiyonluk gören 70 yaşındaki başarılı çalıştırıcının gizlisi saklısı kalmadı. Oynattığı sistem neredeyse ezbere biliniyor. Ancak dedik ya öyle bir kadrosu var ki ne kadar tanırsanız tanıyın pek önemli değil. Rusya'ya kafa tutması beklenen Uruguay'ın gruptan çıkma ihtimali hayli yüksek.

Kalesi emin ellerde

G.Saray'ın bu sezonki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Muslera, Uruguay'ın da en çok güvendiği isimler arasında yer alıyor. Başarılı file bekçisi özellikle Taffarel'in sarı kırmızılı ekibe yeniden dönüşünün ardından eski formunu yakaladı. Bunun da Dünya Kupası maçlarına etki etmesi Muslera'nın kurtarışlarıyla yine damgasını vurması bekleniyor.


MISIR

Aklı fikri Salah'ta

Mısır şu sıralar Mohamed Salah'ın sağlık durumuna kilitlenmiş vaziyette. Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'ten Sergio Ramos'un faulü sonrası gözyaşları içinde sahayı terk eden Salah, sadece Liverpool'u değil, Mısır'ı da endişeye düşürdü. Doktorların raporu futbolcunun kupada oynayacağı yönünde. Ancak Uruguay ile 15 Haziran'da yapılacak maçta Salah'ın takımdaki yerini alıp alamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Gol atmak için doğmuş


Bu sezon Liverpool formasıyla 41 karşılaşmada 36 gol atan Salah Mısır Milli Takımı'nda da 57 kez milli oldu ve 33 kez fileleri gördü. Onun hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sakatlığı geçer de oynarsa, rakip savunmaların korkulu rüyası olur. Mısır ne ölçüde kupada yürür bilinmez ama en azından Mohamed Salah kupada iz bırakmak için mücadelede edecek.

Bay Tecrübe iş başında

Bir dönem Türkiye'de Orduspor'u da çalıştıran Hector Cuper, Mısır Milli Takımı'nın başında 31 maça çıktı. Son üç yıldır Mısır'ı çalıştıran tecrübeli teknik adam daha önce de Mallorca, Valencia, Inter, Real Betis, Parma gibi takımlarda çalıştı. 62 yaşındaki Arjantinli teknik adam, Mısır'ın 28 yıl sonra kupa macerasına katılmasının önemli aktörlerinden biri.

SUUDİ ARABİSTAN

Mucize arayacak

Şu bir gerçek ki işleri hayli zor. Bir tarafta ev sahibi Rusya. Diğer yanda her daim bu kupada olan Uruguay. Ve bir de Salah ile damga vurmaya hazırlanan Mısır. Suudi Arabistan'ın bu üç takım arasında arayacağı ise mucize olacak elbette. Genç teknik adam Juan Antonio Pizzi ile ilk ikiyi hedefleyen Arabistan'ın en etkili isimlerinden biri 10 sezondur Nasr'da forma giyen 31 yaşındaki forvet Muhammad Al-Sahlawi. Sahlawi'nin Milli Takım istatistiği ise inanılmaz. 24 maçta 23 gol attı. Ayrıca geçen sezon Levante'de oynayan Fahad Al-Muwallad'a da dikkat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA