• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sorunlu ve zorunlu HALİL FİNCAN

Sorunlu ve zorunlu

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.10.2018, 00:00

Zorunlu olmak ile sorunlu olmayı ayırt etmek ile geçiyor vaktimiz. Sakatlıklar, cezalar, kadro dışılar veyahut formsuzluklar bir takımın seyrini belirliyor kuşkusuz. İşte bu gibi hallerde bazı hamleler şart oluyor ki işte o zaman da gündem bir anda değişiveriyor.
Şu bir gerçek ki ligin zirvesinde de yer alsa G.Saray sorunludur.
Ve bununla birlikte farklı çözümlere yönelen hocası ise değişiklik yapmaya zorunludur. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan, ligde de zirveye yarışan bir de yanında kupa planı yapan takımın yedek golcüsünün olmamasını ağzınız iyi laf yapsa da açıklayamazsınız. Üstelik geçmişte bunun bariz örnekleri varken.

HATIRLAYIN...

Türk futbolunda benzer örneklerini gördüğümüz bu durum teknik heyete artı puan kazandırsa da vaziyet yönetimin yanlışlıklarını kapatamaz. Yakın tarih bunun gibi vaziyetlerle dolu. Bir dönem Kewell'ı da hem stoperde hem de forvette izlemiştik mesela.
Denayer ve Semih Kaya'dan sağ bek, Hakan Balta'dan stoper, Chedjou'dan ön libero, Linnes'ten sol bek yapıldı. Kimisinde mesele zorunluydu kimisinde mevkilerinin isimleri sorunluydu. Son dönemdeki savunma kırılganlığının hatta Muslera'nın o dönemdeki formsuzluğunun temel sebeplerinden biri budur. Adam önünde kimin oynayacağını kestiremiyordu ki.
Fakat bu sezon yaşanan belki de en tuhafı. Bir takım Şampiyonlar Ligi maçına golcüsüz çıkar mı?
Çıkıyor ve sıkıntı araba farları gibi izleyenin gözlerine çarpıyor.

FENER'DEKİ TABLO

Peki ya diğerleri? F.Bahçe ise varlık içinde yokluk çekiyor.
G.Saray bir tane golcü bulamazken F.Bahçe'nin elindekileri işlevsel kullanmayışı ne kadar sorunlu olduklarını belgeliyor. Tamam kadro heyecan vermiyor ama Soldado'yu es geçen, Valbuena'yı kulübeye hapseden, Alper Potuk'u düşünmeyen, Barış Alıcı'yı körelten anlayışla da bir yerlere varmak o kadar zor ki. Yine Şenol Güneş'in hamleleri de benzer verimsizlikleri işaret ediyor. Oğuzhan ve Tolgay gibi formül çözücülerin kulübede saklanmasıyla verim almak güçleşir.
Bakınız üç büyüklerden A Milli Takım'a çağrılan oyuncu sayısı sadece altı. Ve bu altılının bile sadece üçü bu hafta takımlarında ilk 11'de sahaya çıkabildi. Yani sorunlar iç içe geçmiş durumda.
Tekrarlayalım. Sorunlar yumağında düğüm olmuş bu kadar takım varken sezon sonuna kadar hep benzer şeyleri konuşur dururuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA