• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir garip ilerleyiş HALİL FİNCAN

Bir garip ilerleyiş

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2019, 00:00

Akhisar'ın son iki sezonunu incelediğinizde başarı ve başarısızlık adına net bir şey söyleyemezsiniz.
Evet Türkiye Kupası'nda gövde gösterisi yapan, üstüne bir de Süper Kupa'yı kapan bunun akabinde tarihinde ilk kez Avrupa Kupası gişelerine varan bir takım için "Başarısız bir sezondu" demek insafsızlık olur. Fakat meselenin lig ayağına baktığınızda son derece sancılı bir dönemi okuyoruz. Tam 12 maç üst üste kazanamayan, 4 maçlık serinin ardından yeniden 8 maçlık bir kazanamama dönemi yaşayan takım hakkında fikir yürütürken bocalıyor insan. Aynı bu sezonda olduğu gibi. Yine kupa odaklı, lig kısmı hasarlı bir vaziyetle karşı karşıyayız. Üstelik bu kez lig bölümünde daha iç karartıcı bir durum söz konusu.

YILDIZLAR GİTTİ

Geçen sezon 19 hafta sonunda 13. sırada olan takım bu sezon dibe çökmüş vaziyette. Aslında arada sadece 4 puan var. Yani 21'den 17'ye düşmüşler. Fakat her sezonun hikayesi ve hesapları farklı olduğundan durum daha kötü gözüküyor. Peki niye? Lig kısmını tolere eden kupa zaferleri niye takımı bu sezon ligde de daha yükseğe taşıyamadı da, aşağı çekti.
Bunun birinci sebebi geçmişte çok örneği olan kupalı takımı bir arada tutamama hadisesi. Ömer Bayram, Muğdat Çelik, Yevhen Seleznyov, Daniel Larsson gibi kritik bölgelerde oynayıp büyük katkı sağlayan aslarıyla yollarını ayıran üstüne üstlük sakatlıklar sebebiyle (Mustafa Yumlu, Eray Ataseven, Bilal Kısa) darbe üstüne darbe alan takım özellikle yabancılar konusunda büyük bir değişim yaşadı.

KUPA VE LİG

Kadroya yeni katılan isimlerden Zeki Yavru dışında hepsinin yabancı olması bunun göstergesi.
Vrsajevic, Cocalic, Elvis Manu, Josue, Regattin, Rajko Rotman ve Cikalleshi ile yeni bir takım yaratmaya çalıştılar. Tabii bunlar olurken iki sezondaki 3. hocayla yola devam edişleri kısmını da atlamayalım. Sürekli değişen oyun kurguları arasında arada bir de başarısız bir Avrupa deneyimini geride bıraktılar ki burada alınan sonuçların da duruma tesir ettiği ortada. Sonuç olarak özünde benzer olan iki sezonda kupa gayretinin bu kez yeterli gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Kupayı yine alıp, ligden düşen takım olurlarsa başta da dediğimiz gibi "Başarı ve Başarısızlık" kısmının neresinde duracakları muamma olur. Bir garip ilerleyiş içindeki Akigo'nun sezon finalini şimdiden çok merak ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA