• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çok ilginç bir yarış HALİL FİNCAN

Çok ilginç bir yarış

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.03.2019, 00:00
Süper Lig’de son 8’deki takımların 7’si haftayı kazanamadan tamamladı. Bu grupta bir tek F.Bahçe’nin sevindiğini görüyoruz. Belki bu galibiyetle bir önceki haftaya göre 1 basamak yükselmiş görünseler de aslında 28 barajından 31 barajına terfi ettiler

1994 yılında aramızdan ayrılan Brezilyalı Formula 1 pilotu Ayrton Senna kazanmaya dair şöyle demiş: "Kazanmak en önemli şeydir. Geri kalan her şey, bunun sonucudur." Geçtiğimiz haftanın puan sıralamasına baktığımızda ligin alt sıralarındakilerin skor tabelaları sözün ne denli doğru olduğunu kanıtlıyor bize. Aslında sonuçlar çok ilginç. Son 8'deki 7 takımın kazanamadığını görüyoruz.
En alt sıradan başlayacak olursak Akhisar Kasımpaşa'ya yenilirken, Erzurum Trabzon'a mağlup oldu. Göztepe Beşiktaş'a, Bursa G.Saray'a, A.Gücü Malatya'ya çarpıldı. Kayseri Başakşehir ile berabere kalırken Alanya Antalya'dan puan çıkartamadı. Bir tek aradaki F.Bahçe kazandı ki sarı-lacivertlilerin bu haftada kazanmış olmasının değeri ortada. Belki bu galibiyetle bir önceki haftaya göre sadece 1 basamak yükseldiler ama 28 barajındakilerden 31 barajına terfi etti.

HESAP KİTAP VAKTİ

Senna'nın sözündeki gibi F.Bahçe'nin bu galibiyeti küme düşme hattındakilerin yeniden hesap kitap yapması anlamına geliyor.
Çünkü burada kazanana göre rakipler de haftalık olarak değişiyor.
Neticede daha önce de bahsettiğimiz gibi 5. ile 14. arasındaki puan farkı sadece 6 iken bu değişim o kadar normal ki. Bir önceki hafta son 8'de yer alan Kasımpaşa'nın kazanarak kendini 12'den 10'a, Rize'nin ise Konya'yı geçerek 11'den 8'e attığını görüyoruz. Yani aslında haftanın en çok kazananı Rize gibi duruyor. Bu şablonda milli maç arasının ardından oynanacak Göztepe-Akhisar maçı ise belki de ligin kaderini etkileyecek. Göztepe kazanırsa 30 yapacak ki bu diğerleri ile arasındaki mesafeyi koruması anlamına geliyor. Ancak aynı zamanda da Akhisar'ın ümitlerinin tükenmesi şeklinde yorumlanabilir.
Akhisar kazanırsa umudunu koruyacak fakat yukarıdakilerin sonuçları da büyük önem taşıyacak. Beraberliğin iki takıma da faydası tartışılır.
Sözün özü son haftaların en gerilimli maçlarından birini izleyebiliriz. 27. haftada kritik bir maç daha bizi bekliyor.
O da 31 puana sahip A.Gücü ve F.Bahçe'nin kapışması. Belki klişe olacak ama son yılların en heyecanlı kümede kalma yarışının içerisindeyiz.
Aslında diğer randevuların da bu iki maçtan farkı pek yok. Çünkü dediğimiz gibi puanlar yakın olunca her karşılaşma o hattı çok yakından ilgilendiriyor. Kuşkusuz önümüzdeki zorlu virajda güçsüzler yolda kalacak, korkaklar bocalayacak, cesurlar ise amacına daha da yaklaşacak.
O halde yazıyı Victor Hugo ile bitirelim: "Gelecek güçsüzler için ulaşılmaz, korkaklar için bilinmezlik, cesurlar için ise şanstır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA