• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
1 puan sağlamaları HALİL FİNCAN

1 puan sağlamaları

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2019, 00:00
Göztepe’nin beraberlik hanesinde 1, Bursa’nın 12 yazıyor. Göztepe ligin en az, Bursa en fazla berabere kalan takımı. İzmir ekibi, Bursa’nın topladığı 1 puanların yarısını toplasa durum, Timsah ise Göz Göz kadar kazansa sıralama çok değişirdi. Futbol klişelerindendir. Teknik adamlar, yöneticiler ve futbolcular (hatta taraftarlar) sıklıkla başvurur. Kazanamadığında kaybetmemek de büyük önem teşkil eder. "Puan veya puanlar için mücadele edeceğiz" denilir. Puanların gelmediği anda tek puanın altın değerinde olduğu anlar vardır. Neticede alınan her puan önemlidir. Fakat bir yere kadar. Çünkü 1 puanın fazlası da zarar verebilir. Karışık bir giriş oldu, farkındayım. Örneklerle özetleyeyim. Sıralamada Göztepe 14., Bursa 16. durumda. Göztepe'nin 25, Bursaspor'un 24 puanı var. İkisi de düşme korkusunu yakından hissediyor. Gelelim 1 puan meselesine. Göztepe'nin beraberlik hanesinde 1, Bursaspor'un ise 12 yazıyor. Yani Göztepe ligin en az, Bursa ise en fazla berabere kalan takımı. Ve bu durumun kendi içerisindeki sağlaması şu.

14 MAĞLUBİYET
İzmir ekibi, son sıradaki Akhisarspor dahil aslında ligin en çok kaybeden takımı. 14 mağlubiyet. Yani geçen 23 haftada ya yendi, ya da yenildi. Berabere kaldığı tek maç var ki dikkat o da Bursa mücadelesi. Şimdi bakınız, Göztepe, Bursa'nın topladığı 1 puanların yarısını toplayabilmiş olsaydı (12 bölü 2 eşittir 6), 31 puan demekti ki sıralamadaki yeri 8-10 arası olacaktı. Farka bakın. Dolayısıyla yazının girişine dönüyoruz. Çünkü Göztepe, kazanamadığı anlarda kaybetmemeyi beceremiyor. Geriye düştüğü bir maçı puana çevirebilmiş de değil. Bazı mücadelelerde 1 puanın yetebileceğinin farkına varamadı. Özellikle deplasmanlarda (10 yenilgi, 2 galibiyet) kapalı savunma anlayışının yanına yaklaşamadı. Ancak dediğimiz gibi 1 puan zehirlenmesi de iyi bir şey değil. İşte Bursa'nın durumu da öylesi. Aslında lig dördüncüsü Trabzon ve beşincisi Malatya kadar (7 mağlubiyet) kaybettiler. Son 13 haftada 2 galibiyetleri var. Ve bu galibiyetleri 17. Erzurum, 18. Akhisar'a karşı. Güçleri ortada. Durumları ortada. Bursa'dan gelen haberlere göre maddi sorunlar kulübü dibe çektikçe çekiyor. Mesela onların durumunu da Göztepe'ye uyarlasak, İzmir ekibi kadar kazandıklarını varsayıp o 12 beraberlikten düşsek şimdilerde Antalya ile 7. sırayı paylaşıyorlardı. Kasımpaşa ve A.Gücü'nü de Göztepe'nin kategorisine sokabiliriz. Kalan süreçte vaziyet öyle bir noktaya geldi ki zirve kadar alt sıralar da çok konuşulacak. Çünkü şu saatten sonra tek başına kazanmak bile yetmeyebilir. Göztepe'nin yaşananları bir kenara atıp Tamer Tuna'ya dönüşü bile düşme korkusunu ne kadar yakından hissettiğinin bariz örneği değil mi sizce de?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA