• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir devir sona mı eriyor? NECDET KESTELLİ

Bir devir sona mı eriyor?

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2017, 00:00

Dünya da erkeklerde (kadınlara daha sonra eğileceğiz) ilk 10 oyuncu ne alemde acaba? İlk bakışta çok hareket var gibi gözüküyor. Daha doğrusu gelelim son yılların Nadal, Federer ve Djokoviç ile 3 iken Murray'in de aralarına iyi bir şekilde katılmasıyla 4 olan büyüklere neler oluyor...
Bu devrin sonuna mı geliyoruz acaba?
Yaşlara gelince:
1 numara Murray 29 yaşında; 2. Djokoviç 29; 3. Wavrinka 31; 4. Raonic 26;
5. Nishikori 27; 6.
Nadal 30; 7. Cilic 28;
8. Tsonga 31 ve 9.
Thiem 23; 10. Federer de 35 yaşında...
Ve yine erkeklerde ilk onun müdavimlerden Berdych 30; ve Verdasco; İlk 20 içinde gelenlerden Krygos 21, Goffin 26, Dimitrov 25, Pouille 23, Monfils 31.
Uç yaşları dikkate almazsak yaşlar 26 ile 31 yaş arasında. Aslında 5 yaş az bir fark değil.
Ve aşağıdan, tabii ki şimdilik, çok fazla gelen de yok gibi!.
Son haftaya bakalım şimdide:
Murray yarı finalde ecel terleri döktükten sonra finalde Verdasco'yu iki sette geçerek DUBAİ'de ilk şampiyonluğuna ulaştı.
Yine Dubai de 7 defa şampiyon olmuş ve çok formda bir Federer, elemelerden gelen Rus tenisçi 116 numara Evgeny Donskoy'a çeyrek finalde nasıl yenildiğini anlayamadı. Sürpriz büyüktü! Donskoy 3 maç panından sonra 3. setin tie-break oyununda 5/1 geriden gelerek maçı aldı. Takip edilmesi gereken bir oyuncu daha size...
Büyük zevkle katıldığı Acapulco turnuvasında Djokoviç, 6 numaralı seri başı ve müthiş bir oyunun yanında 25 Ace atan ve iki de set bol çeviren Nick Kyrgios'a iki sette boyun eğdi.
Ve Nadal'da Acapulco da çıktığı final maçında 40 numara Querrey'e iki sette teslim oldu.
İlk dördün 3'ü de ne olduklarını şaşırdılar.
Düşündürücü değil mi?

Seniorlar hareketleniyor

Senior turnuvaları Adana Turnuvası ile başladı.
Ardından kulüplerin talip oldukları turnuvaların da kayıtları I- Kort'ta açıldı.
Katılımların nasıl olacağı merak edilse de para ödüllü turnuvalar ile sanki bir canlılık getirecek gibi.
Ancak katılım ücretinin çok yüksek bulunduğu söylemler arasında. Hülya Cup ve ardından ve her bakımdan özlemle beklenen İpek Şenoğlu turnuva organizasyonu senior tenisine damga vuracak gibi... Türkiye Takımlar Şampiyonası müracaatları başladı. Aslında takımlar şampiyonası deniyor ama yine tamamen kulüplerin dışardan takviyeli takımları ile mücadele edecekleri bir şampiyona olacak. Herkes mutlu olduğuna göre güzel bir organizasyon dileyelim ve şampiyon kulüpleri şimdiden kutlayalım.

Tenis her yerde

Tecrübeli Milli oyuncumuz Pemra Özgen Mısır'da Şarm El-Şeyh kentinde katıldığı 15 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında teklerde ve çiftlerde ikinci oldu. Genç Milli oyuncumuz Anıl Yüksel Antalya da GD Tennis Cup Futures turnuvasında ve kendisinin dördüncü tekler finalinde ikincilikle yetindi.
Berfu Cengiz Brezilya'nın Curitiba şehrindeki 25 bin dolar toplam ödüllü ITF toprak kort turnuvasında elemelerden katıldı. Ancak çeyrek finalde veda etti. Yıldız oyuncumuz İpek Soylu Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleşen WTA turnuvasına çiftlerde yarı finalde veda etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA