• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Federer 35.5 ve Nadal 30 NECDET KESTELLİ

Federer 35.5 ve Nadal 30

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2017, 00:00

Federer ve Nadal, senenin ilk büyük turnuvası olan Avustralya Açık Grand Slam Turnuvası'nı genele göre yaşlarına rağmen birinci ve ikinci olarak bitirerek tenis efsaneleri seviyesine yükseldiler.
Pazar gününden beri sanal dünyamızda gördüğümüz, okuduğumuz yorum ve methiyeler o kadar güzel, o kadar manalı ki üzerlerine bir tek kelime dahi ilave etmek aklımın köşesinden dahi geçmiyor. Bu kadar sevildiklerini görmek hem şaşırtıyor hem de tenis açısından sevindiriyor. Serena Williams 23. grand slam şampiyonluğu sonrasında, 22 grand slam şampiyonluğu rekorunu senelerdir elinde tutan Alman Steffi Graf'ı geçerek, Federer de kendine ait 17 grand slam rekorunu 18'e çıkararak erişilmesi çok güç seviyelere çıkardılar. Bu rekorların kırılıp kırılmayacağını bilemeyiz ama bu iki sporcunun da büyüklüklerini hiçbir şekilde inkar edemeyiz.

Sonuçlar

Federer ve Nadal heyecanından göz ardı ettiyseniz diye: Erkeklerde Federer 1, Nadal 2; kadınlarda Serena 1, Venüs 2, çift erkeklerde John Peers ve Henri Kontinen 1, Bryan kardeşler 2; çift kadınlarda B. Mattek-Sands L. Safarova 1, A. Hlavackova-S.
Peng 2; karışık çiftlerde A.
Spears - J. Cabal 1; S. Mirza- I. Dodig 2; genç erkeklerde Z. Piros 1; Y. Oliel 2;, genç kızlarda M. Kostyuk 1; R. Masarova 2. oldular.
Hepsini kutluyoruz.

Garanti Koza ve tenis

Garanti Koza'nın ana sponsoru olduğu ATP 250 Sofya Open Tenis Turnuvası 6 Şubat'ta başlıyor. Başta Avusturya Açık'ta Nadal'a karşı verdiği mücadele ile gönüllerde taht kuran Bulgar Dimitrov olmak üzere çoğunu Avusturya'da izlediğimiz ilk 50 içinde bulunan ve tenise renk katan oyuncuların katıldığı turnuva izlenmeli. Garanti Koza'nın Türkiye'de tenis için yaptıklarına destek olacak olan bu büyük sponsorluk çalışmasının giderek büyümesini, yayılmasını diliyorum.
Bunun hem ülkemize, hem de tenise gönül vermiş gençlerimize getirisinin ne kadar büyük olacağını hep beraber göreceğimize inanıyorum.

Davis Cup heyecanı

Kıbrıs Davis Cup takımı ile Türkiye Davis Cup takımı Kıbrıs'ta 3- 5 Şubat tarihleri arasında ilk tur maçında karşı karşıya gelecekler.
Türkiye dünya sıralamasında 25. sırada bulunurken, Kıbrıs takımı da 56. sırada. Tur atlamak için grubun ilk ikisi içinde yer almamız gerekecek.
TTF'nin İzmirli yeni yönetim kurulu üyesi Bülent Necimoğlu'nun yönetiminde adaya gidecek olan ekibimize başarılar diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA