• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Davis Cup’ta İsveç’le oynuyoruz NECDET KESTELLİ

Davis Cup’ta İsveç’le oynuyoruz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2017, 00:00

Davis Cup'ta İsveç ile Antalya Manavgat ta 7-9 Nisan'da oynayacağız. İsveç, takım olarak 1925'ten beri (84 yıldır) Davis Cup'ın müdavimlerinden. 31 yıl da Dünya grubunda mücadele etmiş. Son zamanlarda 39. sıraya indiği için bizim gibi Avrupa/ Afrika II grubunda oynuyor. Ancak çift maçlarında çok iyiler. Son oynadıkları 32 çift maçının 23'ünü kazanmışlar.
Bizim takımımız da 1958'den beri Davis Cup'a katılıyor. Halen 51. sıradayız. Ekibimiz yine aynı oyunculardan kurulu. Umarım her oyuncu öngörüldüğü gibi oynar ve başarılı oluruz. Çiftlere çok önem verilmesi gerektiğini yine hatırlatıyorum.

Maçlar Manavgat'ta

Saha avantajımız bu sefer Manavgat'a taşındı. Maçlar tatil köyünün içindeki 1000-1500 kişilik tribünlü kortta yapılacak.
Aynı günlerde orada düzenlenecek Tenis kulüpleri Koordinasyon toplantısı nedeniyle oraya davet edilen başkanlar ve görevliler nasıl olsa tribünleri doldurur ve doluluk TV ekranlarına da, oyuncularımızın morallerine de yansır diye düşünüldü her halde. Zaten İsveçli taraftarlar ile tatil yapan yabancı tenisseverler de bu kalabalığa muhakkak katkı koyacaklardır. Pahalı bir yaklaşım.
Umarım yağmur da yağmaz, hem koordinasyonumuz gelişir, hem de İsveç'i deviririz inşallah!

Garanti Koza'yı iple çekiyoruz

Ayla Aksu GARANTİ KOZA WOS İTF turnuvasında finalde İngiliz rakibine 3 sette kaybederek maalesef ancak ikinci olabildi ama gelecek için umut vadetti. Kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Cem İlkel de Antalya Tennis Organizasyon Cup Futures turnuvasını da ikincilikle bitirdi ama sona kadar gitmek güzel. Ona da başarılar. Uzun yıllardır, gururumuz, umudumuz Marsel İlhan'da ise gerileme var, 284. sıraya düştü. Onun gibi bir yeteneğin yeniden ilk 100 arasına girmesini bekliyoruz.
Başak Eraydın İtalya'da 25.000 dolarlık ITF turnuvasında çeyrek finale çıkarak harikalar yaratmaya devam ediyor. Gelenekselleşmiş Hülya Avşar Turnuvası bitti. Kaç kişi katıldı bilmiyoruz ama bu sefer çok ses getirmedi.
İpek Şenoğlu Antuka Tenis Akademisinde gerçekleştirdiği İpek Şenoğlu BRİDGESTONE turnuvasını ancak 581 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu devirde çok büyük başarı.
Kutluyorum. 10.000 ve 5000 TL ödüllü turnuvalar devam ediyor. Üstüste gelince katılım düşüyor maalesef.

Devler gövde gösterisi yaptı

Miami'de Federer'in, Nadal'a bir kez daha üstünlük sağlayarak şampiyon olmasını kutlayalım. Oysa çeyrek finalde, Berdych'i zor yenerken, 2 maç puanını kurtararak geçebildi. Yarı finalde Nadal, Fognini'yi rahat aşmıştı ama final öyle olmadı. Federer, Nadal'ı 2/0 yenerek kupayı kaldırdı.
Ve yenilmeye pek alışık olmayan Nadal'ın iyi dostu Federer'e kaybettiği maçtan sonra Federer'i kutlaması sırasında ki soğukluğu ve üzüntüsü son derece manidardı!

Garanti Koza'yı iple çekiyoruz

GARANTİ KOZA WTA ve ATP 250 İstanbul Turnuvaları için geri sayım ve tanıtım başladı. Bu müthiş katılımlı turnuvaları kaçırmamak için şimdiden biletlerinizi cebinize koymanızı öneriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA