• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Djokovic katılamadı NECDET KESTELLİ

Djokovic katılamadı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.10.2017, 00:00

Amerika'dan sonra ATP ve WTA'nın en iyileri 'Grand Slam'lerden sonra en prestijli etkinlik olan Tokyo, Wuhan ve Shanghai turnuvaları için doğudalar:
Novak Djokovic Shanghai Masters'i kazanmış, China Open'de ise 3 defa şampiyon olmayı başarmıştı.
Ancak bu sene sakatlığından dolayı katılamadı.
Wimbledon'dan beri kortta mücadele etmeyen Djokovic Australian Open ile dönmeye hazırlanıyor.

Bizimkilerden iyi haberler

Tenisimizin gözbebekleri geçtiğimiz dönemde oldukça önemli ve kaliteli turnuvalarda boy gösterdi. Pemra Özgen ile başlayalım. Tayland'ın Hua Hin şehrinde ITF 25 bin dolar toplam para ödüllü turnuvasına katıldı ve ikinci maçını set vermeden kazandı.şimdi çeyrek finalde. İpek Soylu ise Rus Irina Khromacheva ile beraber katıldığı WTA Taşkent çiftler turnuvasının yarı finalinde 1 numaralı seribaşları Timea Babos/Andrea Hlavackova'ya yenilerek turnuva dışında kaldı.

Hepsi iyi yolda

Melis Sezer Antalya Manavgat'ta düzenlenen Tennis Organisation Cup'ın çiftler kategorisinde üst üste ikinci hafta ikinci olmayı başardı.
Gelecek vadeden tenisçilerimizden Berfu Cengiz, Lübnan'daki toplam 15 bin dolar ödüllü ITF turnuvasını çiftlerde şampiyon, teklerde ise Fransız Clothilde Bernardi'ye yenilerek turnuvayı finalist olarak tamamladı. 17 yaşındaki milli tenisçimiz böylece katıldığı 4 finalden ikisini kaybetmiş oldu.


Tenis dünyasından

David Goffin Shenzhen Tenis Turnuvası'nın finalinde Alexander Dolgopolov'u yenerek üç yıl aradan sonra ilk zaferine ulaştı.

Venus Williams 47 şampiyonluğu ve 2017 yılında yaşadığı iki Grand Slam finalinden sonra ilk ona girip formunun zirvesinde olduğunu bir kez daha gösterdi, 5 numaraya yerleşti. Böylece yaklaşan WTA sene sonu finallerine katılma hakkını Halep , Pliskova, Muguruza, Svitolina ile beraber kazanmış oldu.

Wuhan'da Caroline Garcia ve Ash Barty final oynadılar, Garcşa mutlu sona erişti. Wuhan'dan sonra bütün kadın oyuncular 6 milyon dolar ödüllü, Pekin'de gerçekleşecek 64'lük fikstürlü China Open'a geçti. Turnuvaya yakında davetli olarak Türkiye'ye gelecek olan Sharapova da katılıyor.
Ancak Venüs ve Madison Keys sakatlıklarından dolayı çekildiler.
WTA sene sonu turnuvası için kalan iki bilet ile 1 numara olmak için zorlu mücadele sürecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA