• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kültürpark’tan İzmir’e bayram NECDET KESTELLİ

Kültürpark’tan İzmir’e bayram

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2017, 00:00

Kültürpark Tenis Kulübü yıllardır sabırla beklediği İzmir Cup Turnuvası'nın ev sahipliğini nihayet ve ilk defa bu sene üstlenmeyi başardı. İnşaatına başlandığı günden itibaren UTEM -
Örnekköy tesislerinin yanlış yerde yapıldığı bas bas bağrılmıştı.
Ancak pek dinleyen olmamıştı.
2005 Üniversite Oyunları sonrasında ve bir şekilde (!) orada yapılmasına karar verilen İzmir Cup'ın ilk günlerinden onuncu senesine kadar, gereğinden fazla büyük olan bu muazzam tesisin, Ulusal Tenis Eğitim Merkezi olarak hizmet vermesinin daha uygun ve daha verimli olacağı hep söylendi, hep düşünüldü.
Ancak yine bu konunun üzerine giden olmadı. Ve iyi değerlendirilemeyen bu tesis de her türlü külfetiyle GSGM'nün sırtına kaldı. Yapılan bir çok deneme ise maalesef netice vermedi.
Hal bu ki, senelerdir İZMİR CUP için en iyi ve doğru yerin KTK olacağı hep söyleniyordu.
ATP'nin de tüm şartlarına uygundu. 10 yıl sonra da olsa doğru olanın bulunması çok sevindirici.
Bu konuda desteği olan herkese sonsuz teşekkürler.
Umarız bu büyük turnuva da burada gelenekselleşerek büyür. Hayırlı olsun.

İzmir Cup'ın kalitesi

Teniste bir yerlere gelmek isteyen oyuncuların ATP Challenger turnuvalarından geçmeleri şart. Toplam 64 bin Euro ödüllü küçük bir turnuvada olsa, maçları seyrettiğimizde görüyoruz ki buradaki 200 numara üstü ve/veya altı seviyelerinde ki oyuncular da müthiş oynuyorlar. Yaşları icabı biraz tecrübe eksikliğinin dışında ilk yüz oyuncudan pek farkları yok. Abarttığımı sananları KTK'ya maçları izlemek üzere gitmelerini öneriyorum. Bunlarda yukarılara çıkmaz ise ileride seyredecek oyuncu bile bulamayız. Örnek mi? Gilles Müller: Lüksemburglu ve 10 sene önce İzmir Cup'ın ilk şampiyonu olmuştu. Ve tabii Nishikori. Bu oyuncuların nerelerde olduğunu söylemeye gerek yok sanıyorum.
Çünkü artık tenisle ilgili olan herkes onları çok iyi tanıyor.

TED Open Challenger

İstanbul - Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü'nde düzenlenen 75 bin toplam para ödüllü 69. American Express İstanbul Challenger'da ana tabloda tekler kategorisinde altı Türk sporcu yer aldı. Turnuva 11 Eylül Pazartesi günü başladı. Cem İlkel ilk turda beklenmedik bir şekilde yenildi.
As oyuncularımızdan Marsel İlhan ise çeyrek finali geçemedi.

Altuğ Çelikbilek, Muhammet Haylaz'ı yenerek ikinci tura çıktı ama orada durdu. Anıl Yüksel, ilk turda elemelerden gelen bir Rumen oyuncuya, Mert Naci Türker ise Kazak Bublik'e yenilerek turnuvaya veda ettiler.

Çiftler maçlarında Muhammet Haylaz/Gökberk Ergeneman çiftini 6-1, 6-4'le yenen Sarp Ağabigün/Anıl Yüksel çifti, daha yukarıya çıkamadı.

Genç oyuncumuz Yankı Erel, Mısır'daki Grade 2 ITF Gençler turnuvasında teklerde şampiyon oldu. Çiftlerde de Mert Alkaya ile birlikte ikinci oldular.
Oyuncularımızı kutluyoruz.

Teklerde 2016'nın ardından 2017'de de mutlu sona ulaşan Tunuslu Malek Jaziri unvanını da korumuş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA