• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her şey tenis için NECDET KESTELLİ

Her şey tenis için

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.09.2017, 00:00

Evet, yöneticiler senyörler için artık yeni arayışlar ve yeni formüller peşinde. Eğlenceli, hediyeli uzun turnuvalar ile oyuncuları kortlarında tutup faaliyetlerini arttırmak ve üyelerini memnun etmek istiyorlar. Tutar mı? Hep beraber göreceğiz.

ENBE Turnuvası çift erkekler, çift kadınlar ve karışık çiftler kategorilerinde defi turnuvası şampiyonası olarak lanse edildi.
Bu turnuvanın tek farkı İzmir de ki Küçük Kulüp'ün düzenlediği 9 Eylül Turnuvası'ndan, isminde ki defi kelimesi ve 2 ay sürecek olması. 1 Eylül de başladı ve 29 ekim de son bulacak. Defi maçlarını biliriz de, turnuvası nasıl olacak görüp öğreneceğiz!

Hülya Afşar yaş kategorilerini değiştirerek erkekler ve kadınlar İçin 3'er çeşit Master kategorili bir düzen kurmuş. Maçlar 7 Eylül'de başladı ama dikkat edin 7 Ekim'de bitecek. Tam bir ay.
Kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.
Zaten karmakarışığız, kurtuluş arayışları ile büsbütün çökmeyelim de!

İZMİR CUP'IN ÖNEMİ

Evet, bu turnuva İzmirimiz için çok önemlidir: Çünkü; İzmir'in ilk ATP turnuvasıdır; Yerleşmiş, kendini kanıtlamıştır, on senedir devam etmektedir. Türk tenisinin önemli ayaklarından biridir. Tenisimizin gelişmesi için büyüyerek devam etmelidir. Küçük çapta bir turnuva olduğu için (büyüdüğü zaman o günkü şartlara bakılarak uygulama değişebilir) ille de bakımı çok pahalı olan tesislerde ve 5 bin kişilik stadyumlarda oynaması hiç şart değildir.
Bu seviyede ki turnuvalar çok seyirci değil, hakiki tenis severlerin ilgisini çeker ve bir kulüp havası içinde gerçekleşmesi olayı daha cazip kılar.
On sene sonra da olsa doğru yolu bulanlara teşekkür edilmesi gerekir.

DALDAN DALA:

Melis Sezer, Rumen partneri Andreea Ghitescu ile birlikte Antalya'daki ITF turnuvasında çiftlerde ikinciliği elde etti.

Wozniacky nihayet şeytanın bacağını kırdı. Tokyo'da düzenlenen WTA Premier turnuvası Toray Pan Pasifik Açık'ta Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-0, 7-5 ile mağlup eden Caroline Wozniacki, 2017'de çıktığı yedinci finalde ilk kez güldü ve şampiyon oldu.

Roland Garros şampiyonluğuyla dikkatleri üzerine çeken ve ilk 10 oyuncu arasına giren Jelena Ostapenko, Seul'de düzenlenen Kore Açık'ta kariyerinin ilk WTA şampiyonluğuna ulaştı.

Roger Federer kariyeri boyunca Connors'un (706 hafta) önünde 707 haftadır ATP dünya ilk 5 oyuncusu içinde yer alarak burada da YENİ BİR REKORLA YİNE en tepede.

ÇIKIŞ YOLU ARANIYOR

Genç ve dinamik TTF yönetim kurulu üyesi sevgili Bülent Necimoğlu ve TTF Senyör sorumlusu Sevgili Erkan Çağlayan'ın önderliğinde, TTF Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Akgün ve Tolga Topbaş yanında İzmir kulüplerinden çok sayıda veteran tenisseverin katıldığı, "Senyör Tenisi Nasıl Gelişebilir" konulu çalışma toplantısı Kültürpark Tenis Kulübü'nde yapıldı. Bu olumlu ilk adımdan dolayı girişimcilere teşekkür eder, bu girişimin en çok veteran barındıran diğer birkaç şehirde de yapılmasını, ayrıca ve muhakkak 1987 yılında kurulmuş olan VTB kurucu öncüleri, eski başkanları, ilgilileri, düşünürleri, düz veteranlar ile masaya yatırılmasının, konsensüse erişmek için şart olduğuna inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA