• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şampiyonluk yolunda büyük yürüyüş NECDET KESTELLİ

Şampiyonluk yolunda büyük yürüyüş

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2018, 00:00

Erel ile Virtanen, önce 8 numaralı seribaşı ekibi 2 sette yenerek ikinci tura, sonra zor da olsa 3 sette kazanarak çeyrek finale, daha sonra 3 numaralı seribaşı Fransız çifti de 7-5, 7-6 ile geçerek yarı finale yükseldiler. Yarı final ise çok çekişmeli geçti ve Yankı/Otto çifti maçı iki tiebreak ile kazanıp finale kaldı. Yankı da burada finale çıkan ilk Türk erkek oyuncu unvanını aldı. Ve mutlu son ertesi gün geldi: Yankı ve partöneri finali de 2 sette kazanarak ilk Wimbledon Şampiyonluğunu ve kupayı fazlasıyla hak etti. Kendisini ve ekibini kutluyor, istikrarlı başarılar diliyorum. Umarım Yankı Erel zaman içinde Wimbledon Grand Slam'inde erkekler şampiyonu olarak hakikaten tarih yazmayı da başarır. TTF senior sorumlusu Ayhan Akgül'ün turnuva başından beri yerinde ve yanında verdiği destek gelecek için ve bu açıdan güzel bir gösterge olabilir.
Umuyorum!

Tenisimize Yankı geldi

Ünlü tenisçileri AV'lerden hayranlıkla izliyor, "Biz de yavaş yavaş ilk 100'lere giriyoruz" diye övünüyor, gençlerimizin başarılarıyla umutlanıyoruz.
Yankı Erel kortlarda pırıl pırıl bir gencimiz.
25 Eylül 2000 doğumlu, düne kadar dünya gençler 26 numarasıydı, Otto Virtanen ile kurduğu çift takımı ile katıldığı Wimbledon Gençler Şampiyonası'nda ilk defa şampiyon oldu ve düne kadar adını dahi bilmeyenleri bile mutlu etti, gururlandırdı.
Genelde böyledir: çırpınır durur oyuncu... Ne zaman ki başarıya ulaşır işte o zaman da abartılı olarak baş tacı edilir.
Yankı daha 18 yaşında: umarım çabuk şımarmaz ve bozulmaz.
Kaybetmeyelim lütfen O'nu da!

Kerber, Serena'yı devirdi

Kadınlarda, iki yıl aradan sonra Wimbledon finalinde yine karşı karşıya gelen Serena Wiliams ve Angelique Kerber 'den kazanan Alman Kerber oldu. Böylece Kerber üçüncü Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı ve tek kadınlarda Wimbledon şampiyonu olan üçüncü Alman oldu.
Sock ve Bryan çifti Venus ve Klaasen çiftini 6-3, 6-7 (7), 6-3, 5-7, 7-5 yenerek çiftlerde şampiyon oldular.
Krejcikova ve Siniakova çift kadınlarda zirveye çıktılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA