• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyük Federer huzurlarınızda! NECDET KESTELLİ

Büyük Federer huzurlarınızda!

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2018, 00:00

Roland Garros heyecanı sona erdi ve teniste çim sezonu başladı. Gözler şimdi de üç aydır kortlardan uzak kalan Roger Federer'in 1 nolu seribaşı olarak katıldığı Mercedes Cup'ta. Turnuvanın çeyrek finaline çıkan Roger Federer "Benim için 3 ay aranın ardından geçen sene ilk turda elendiğim Stuttgart'ta oynamak hiç kolay olamayacak" demiş olsa da, bu turnuvada finale çıkarsa tekrar 1 numaraya yükselecektir. Ama aslında ana amacı tabii ki Wimbledon'da 22. Grand Slam şampiyonluğunu kazanmak ve de tabii bir de kendi rekorunu yükseltmektir her halde! Çok güzel maçlara hazır olun!

HALEP DE ARTIK SÜPERLEŞİYOR

Kadınlarda dünya bir numarası Romen Simona Halep ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı. Bu büyük turnuva da bitti ama, biraz yağmurdan etkilenmesinden, biraz da yorumcuların çeşitli şikayet ve doyumsuzluklarından ve de ayrıca etrafı ile etkileşmesi bozulmuş, tenisle hiç alakası dahi olmayan aykırı bir medya mensubunun bu büyük turnuvayı ve bu büyük oyuncuları yerden yere vurması dolayısı ile yaratılan polemikler büyük hızla devam ediyor. Tüm bunlara rağmen ne bu Grand Slam, ne de geleceği hiç bir zaman değerinden hiç bir şey kaybetmeyecektir.

NADAL'IN REKORU

Dünya 1 numarası Rafael Nadal 11. şampiyonluğuna ulaşarak artık kırılması, hatta egale edilmesi bile çok çok güç bir rekora daha imza attı. Burada 12. ve 13. şampiyonluklarına ulaşabilir mi ? Bilmiyorum ama krallığını toprak kortlarda ilan eden Nadal'ın başka kortlarda da hala söz sahibi olabileceğini biliyorum. Ne var ki, kariyeri boyunca kazandığı 79 şampiyonluk unvanının yüzde 42'si, hepsi de 11'er şampiyonluk olmak üzere hep toprakta, yani Monte Carlo'da, Barcelona'da ve Roland Garros'da kazanmış. Etkileyici!

BİZİM BAYRAMLIKLARIMIZ

Yankı Erel: Fransa Açık Gençler Şampiyonası'nda teklerde 2. turda elense de çiftlerde devam eden dünya 23 numarası Yankı Erel, De Jong ile birlikte çeyrek finale yükseldi, devamı gelmedi. Gözü Wimbledon'da. Umarım iyi hazırlanır.

BAŞAK GURURLANDIRDI

Altuğ Çelikbilek:
İsrail'deki 25.000 dolar ödüllü ITF turnuvasında Sebastian Boltz'u 6-2, 6-4 yenerek çeyrek finale yükseldi.
Almanya'nın Essen şehrindeki ITF turnuvasında katılan Pemra Özgen yarı finali, 5 hafta aranın ardından turnuvalara dönen Başak Eraydın, ilk turda rakibini yenerek çeyrek finali yakaladı.

BERFU ÇEYREK FİNALDE

Berfu Cengiz: Portekiz'deki ITF turnuvasında Spiteri'yi 6-4, 6-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Ama devamı gelmedi. Çiftlerde Avustralyalı partneri Tomic ile birlikte final oynadı.
Çağla Büyükakçay, Macaristan'daki ITF'in 60.000 dolar ödüllü turnuvasında Rus Lansere'yi 6-4, 6-1, sonra da Ukraynalı Kalinina'yı 7-5, 6-2 yendi, turnuva yarı finaline çıktı.

UMUDUMUZ GENÇLER

22 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, kariyerinin en büyük zaferini Özbekistan'da oynanan Futures turnuvasında kazandı.
İpek Öz-Melis Sezer çifti, ikinci şampiyonluklarını Minsk'teki ITF turnuvasında elde etti. Teklerde İpek Öz yarı finale çıkmayı başardı.
İpek Soylu-Anastasia Zarycka çifti, İtalya'da ITF 25K turnuvasında Brescia- Gabriela Ce ekibini 7-6, 6-2 yenerek finale çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA