• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turnuvalarda artık Türk raketleri var NECDET KESTELLİ

Turnuvalarda artık Türk raketleri var

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2018, 00:00

Bu günlere gelinceye kadar bir çok Türk tenisçimiz gerek bireysel olarak, gerekse de milli takımlar bazında yapılan bir çok uluslararası müsabakalarda mücadele etmiş olsa da bunlardan en önemli olanlar İpek Şenoğlu, Marsel İlhan ve 2016'da da Çağla Büyükakçay'ın dünya sıralamasında ilk yüz içinde yer bulmalarıdır.
Ayrıca Çağla'nın bir de WTA şampiyonluğu bulunuyor.
Son senelerde ise erkek, kadın ve genç tenisçilerimiz sırtlarında çantaları, hepsi özel programlarını çeşitli turnuvaların tekler - çiftler veya takım müsabakalarında mücadele ederek uyguluyorlar, puan topluyorlar.

Erel'i alkışlayalım da şımartmayalım

Ne var ki bu sefer, nedense başta Tenis Federasyonu yetkilileri olmak üzere, Yankı Erel'i, kulüp arkadaşları, sevenleri ve yakınları ile neredeyse tüm medya spor servisleri hava meydanında karşılayarak haber ve resimleriyle küçümsenmeyecek bu büyük başarılı olay ile çok ilgilendiler, 18 yaşındaki bu gencimiz ile enteresan sorular ile röportaj yapmak için sıraya girdiler.
Çok abartılı da olsa gözlerimiz yaşardı bu ilgiden ama bunu moral ve motivasyon düzeyinde bırakalım, yeni başarılara yöneltelim.

Bu işler artık ekip işi

Yankı gibi ATP veya WTA seviyesine gelmekte olan, son olarak ITF Gürcistan'da yarı final oynayan Koray Kırcı ile Ergi Kırkın, Astana Turnuvasında teklerde ana tablo oynandıktan sonra çiftlerde de şampiyon olan Berfu Cengiz ile İpek Öz ve Ayla Aksu gibi bu oyunculara gözümüz gibi bakmalı, hepsi ile ayrı ayrı ilgilenmeli, hepsine gerekli maddi ve özellikle manevi destek bilinçli, kontrollü ve sürekli bir şekilde verilmeli ve ehil ve emin ellerde daha iyi gelişmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Onlar artık bir hoca ile gelişemezler. Bu artık bir ekip işi olmalı ve çok iyi yönlendirilmelidir.

Yankı'nın başarısı yankılar yarattı

2016 yılında gençler kategorisinde oynarken US OPEN Grand Slam turnuvasının gençler kategorisinde çiftlerde şampiyon olmuştu. Şimdidi de Yankı Erel Wimbledon Grand Slam turnuvasının gençler kategorisinde, yine çiftlerde şampiyon oldu. Sevindirdi, gururlandırdı.
Ailelerini, kulüplerini ve antrenörlerini kutlar teşekkür ederiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA