• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nerede hata yaptık? NECDET KESTELLİ

Nerede hata yaptık?

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.10.2018, 00:00

Rolex Shanghai Masters 1000 Turnuvası'nın 10. yılını kutlarken önce uzak doğudan bir not düşelim:
İzmir Cup'tan çok iyi tanıdığımız Nishikori ((Çiftlerde birinci olmuştu!) ATP tur maçlarına yeni yeni katılmaya başladığında ATP sıralamasında ilk 200'ü içinde hiç Japon yoktu. Bu gün bu sayının 7 olduğunu görüyor ve kendimizle mukayese ettiğimizde üzülüyor, kıskanıyor ve hayıflanıyoruz.
Nedenini bir türlü çözemiyoruz!

BÜYÜK MÜCADELE

Evet bu turnuvada Nadal'ın yokluğunda üç büyükler ile ilk on oyuncudan, bu büyükler dahil yedisini bir arada izleyeceğiz.
Burada 2 şampiyonluğu bulunan Federer, yine burada 4. şampiyonluğunu arayacak olan Djokoviç dünya 2 numarasını korumak veya yükselmek ve Nadal ile puan farkını azaltmak için mücadele edecekler. Umarım izleyebiliriz.

TENİSİN ÖZÜ NE OLACAK?

Son zamanlarda, yetkililer tenis ile o kadar çok oynayıp, değişikliklere gidiyorlar ki emin olun tenisin özü kaybolacak diye korkuyorum: Davis Cup'ın akıbeti meçhul: para bekleyenler belki mutlu olacaklar ama tenise ne getirecek, tenisten neler götürecek acaba? Davis Cup sadece bir örnek ama en acısından. Umarız artık tenisi, her yerde ve her koşulda tenisten para kazanmaktan çok tenisi yüceltmek için çalışacak olanlar yönetir. Ve umarım bu bir umut olarak kalmaz ve dünyada ki tüm yöneticilere bir uyarı olur.

PEMRA ÖZGEN NİHAYET ŞAMPİYON

Hep bekliyorduk... Pemra'mız 32 yaşında Portekiz'de Sanesi'yi finalde yenerek bir şampiyonluğa daha ulaştı: Bu onun 2018'de ilk, kariyererinde ise 15. şampiyonluğu oldu.

GENÇLERİMİZ FIRTINA GİBİ

- Melis Sezer, Fomina'yı 5-7/6- 4/6-2 yenerek Antalya ITF Turnuvası'nda yarı final oynadı.
- İlay Yörük, Bulgaristan'daki ITF Turnuvası'nda Stamatova'yı yenerek önce yarı final, ardından da Kommer'i yenerek final oynayıp kariyerinde ilkleri yaşadı.
- Altuğ Çelikbilek, Tunus'taki Futures turnuvasında son dörde kaldı.
- İran'da düzenlenen ITF Junior Turnuvası'na katılan Melissa Pour çiftler kategorisinde şampiyon oldu.
- Cem İlkel, ATP Fairfield Challenger ilk turunda elemelerden gelen Sebastian Fanselow ile karşılaşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA