• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Senyörler haydi buluşmaya NECDET KESTELLİ

Senyörler haydi buluşmaya

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2019, 00:00

Hayli özlediğimiz 14. Türkiye Senyörler Takım Şampiyonası, sezonun hemen önüne alınarak 2-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya Manavgat'taki Ali Bey Club'da gerçekleşecek. TED, Sakarya, ENKA gibi büyük ve şampiyon olmuş kulüplerin katılmayışları göze çarparken, Mete Tenis, Koza Wos, Optimum gibi kulüplerin ise çok takım ile katılmış olmaları enteresan tabii! Ayrıca her sene birden fazla takımla katılan 65+ tüm takımların bu kez hiçbir takımla temsil edilmemeleri ise çok düşündürücü. Toplam oyuncu sayısı ise geçen senelere göre epey düşük olacağa benziyor.
Mevsim değişikliği, otellerdeki ölü sezona rağmen uygulanan TTF onaylı ücret politikası ise tüm bu gerilemenin etkeni sanki! Bundan sonra daha iyi düşünülmeli ki, TTF'nin altın yumurtlayan tavuğu "Tenis Festivali" zarar görmesin.

DEĞİŞİM FURYASI VE TEHLİKELER

Tenis Dünyasının yönetimlerini ellerinde bulunan, tüm ülke federasyonlarının içinde bulunduğu ITF Uluslararası Tenis Federasyonu, erkekler tenisin başı olan ATP ile kadınlar tenisinin yönetimini sağlayan WTA gibi üst kuruluşların başları ağrıyacak gibi. Davis Cup ile başlayan ve tenis dünyasına sıçrayan değişim furyasına karşı başlatılan çok yönlü ve "Change the rules" ve "Seniors tennis" grupları ile sosyal medyada da ciddi yer bulan hareket ciddi bir durum almaya başladı. Gelişmelerin takip edilmesi ve tepki gösterilmesi şart. Yoksa, zaten sayıca çok az olan gençlerimizin dünya kortlarına çıkıp, dünya tenisinde yükselmeleri ve mücadele imkanları çok kısıtlanır.

MİAMİ'DE İLGİNÇ SONUÇLAR

Turnuva başlamadan çekilen Nadal'dan sonra daha ilk turda Federer'i eleyerek İndian Wells şampiyonu olan Avusturyalı Thiem, yarı finalist Fransız Pouille, Nishikori, Wavrinka, Khachanov, Schwartzman, Cilic, Zverev, sonrasında da Raonic ve Dimitrov'un elenmeleri şaşırtıcıydı. Favoriler ve Felix Auger-Aliassime, Tsitsipas gibi yeni yıldız adayları ile aykırı sporcu Krygios yollarına devam ediyor. Finale gelinceye kadar ciddi çekişmeleri heyecanla takip edeceğimiz kesin.

KAYNAŞIYORUZ!

Kültürpark Tenis Kulübü yine bir ilke imza atarak kulüpler de yeni üyelerin en büyük sıkıntıları olan kendilerini gösterme, eskilerle tanışma ve oynamak için oyuncu bulma sorunu için bir turnuva düzenledi. Her yeni üye ile eski üyeler gruplar içinde ve en az 4 maç yapacak şekilde eşleştirildi. Güzel ve sürprizli maçlar hala devam ediyor ama, daha şimdiden yeni dostluklar kurulmuş, yeni oyuncular keşfedilmiş oldu. Velhasıl kaynaşıldı, aidiyet duygusu arttırılarak kulüp güç kazandı. Bu büyük sorun da, umarım her kulübe örnek olarak halledilmiş olur. Teşekkürler KTK...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA