• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenise dönüş dönemi NECDET KESTELLİ

Tenise dönüş dönemi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2020, 00:00

Dünya'da bazı ülkeler spor faaliyetleri yasaklarını kademeli, yavaş adımlarla ve çok sınırlı bir şekilde azaltmaya başladı. Hafta sonu ve yeniden açılış havasında ve gösteri mahiyetinde düzenlenen mini turnuvanın bazı maçlarını izledim ve hiç zevk almadım: iki iyi oyuncu, gerektiği kadar tek renk top, bir hakem ve uzaktan göremediğim kameramanlar dışında tenisin rengi olan yardımcı hakemler, top toplayıcılar ve seyircinin heyecanı olmayınca tenis, tenis gibi olmuyormuş meğerse! Alışıla bilinecek gibi değil...

TENİSİN YENİ MODALARI
Malum korona ve koronadan korunmak için alınan, başta evden çıkma yasağı gibi çok yönlü önlemlerden dolayı dünyamızda yaşam bir anda çok değişti. İş yerlerinin bir çoğu kapanınca insanlar evlerinden, internetin sunduğu "online" görüntülü video konferans, telekonferans sistemleri ile çalışmaya başladı. İşini kaybeden, çalıştığı firması kapanan, evde kapalı kalan, canı sıkılan herkes de, Türklerde olan ani uyum kabiliyeti ile bu uygulamanın meraklısı ve uzmanı olmaya başladı.

MUAZZAM SEKTÖR
Sanki yeni bir pazarlama, reklam, eğitim, hatta yeni bir iletişim kanalı haline gelen muazzam bir sektör yaratıldı. Ben bile bu yaşımda kullanıyorum!Eski tenisçi Esat Tanık'ın instagramda gerçekleşen özellikle tenis ile ilgili benzer canlı çalışmaları oluyor. Geçen hafta dev oyuncular olarak, Davis Cup takımımızda 64 kez yer almış bir oyuncusu, şu anda da Davis Cup'ın değişmez kaptanı olan dünya efendisi ve kendini geliştirerek bu konuya adamış sevgili kardeşimiz Haluk Akkoyun ile güzel bir söyleşi yaptılar. Tenisimizin yok olduğu bir dönemde tenis konuşup, tenis dinlemek ve heyecanlanmak çok iyi geldi.

EĞİTİCİ CEVAPLAR
Geçen hafta ise Esat'ın misafiri, İzmirlilerin ve daha çok Kültürparklı yöneticiler yanında oyuncuların da hocaları olarak yakından tanıdığı ve Simona Halep'i Wimbledon'da şampiyonluğa taşıyınca daha da ünlenen dostumuz Romen antrenör/ koç Daniel Dobre idi. Yarım Türkçesi, Türkiye ve Türklere karşı gösterdiği sıcak duruşuyla, akıl dolu söylemleri ve de özellikle de tenis dünyası içindeki tecrübesi ve "büyük antrenör" unvanı ile verdiği çok eğitici açıklama ve cevaplar ile izleyenleri mutlu etti. Alkışlıyor ve teşekkür ediyoruz.

SENOĞLU İLE GENETİK İDMAN
Genetic Trainer - " The future of Sports" şirketinden Senior trainer/Eğitim direktörü Serkan Doğan, sevgili İpek Şenoğlu'nu bu yeni moda uygulama içinde misafir etti. Umarım bu önemli konuyu iki bilen ve yaşayan insandan canlı olarak izleyenler, spor dendiğinde bir kaç kez düşünürler ve de tüm sevdiklerinle konuyu paylaşırlar. Konu o kadar önemliydi ki, yankıları gecikmedi ve "bizde varız " diyen, rakip demeyelim, konunun tamamlayıcıları olan mental spor uzmanları görüşlerini paylaşarak tenis sporunda "mental durumun" da ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak konuyu zenginleştirdiler. Bir kez daha rekabetin faydalı olduğu ortaya çıktı böylece... Yeter ki suyu çıkarılmasın! Ve korona da defolup gitsin bir an evvel!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA