• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atamayana atarlar NEVZAT GÜZELIRMAK

Atamayana atarlar

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.08.2018, 00:00

Müthiş bir maçtı. İki ekibin 5 şutu direkten döndü. Kalecilerin kurtardıkları yüzde yüzlük gol fırsatlarını saymıyorum. Pozisyonu bol, heyecanı dorukta harika bir 90 dakikaydı. Uzun yıllardır böylesine güzel bir maç izlememiştim. Akhisarspor sonuca gidebilmek için çok istekli başladı. Ve Ç.Rizespor önünde 78'e 22 gibi akıl almaz bir oyun üstünlüğü sağladı ama şanssızlık ve beceriksizlik Akigo'ların ensesindeydi. Seleznyov'un ve Elvis Manu'nun yüzde yüzlük şutları direkten döndü. Seleznyov'unki beceri isteyen bir vuruştu ama, Elvis Manu'nun 6 pastan uygun durumda topu kaleye gönderememesi tam bir beceriksizlikti.

ALTERNATİF GOLCÜ LAZIM

Hafta ortasındaki yorum yazımda, "Lig uzun bir maraton. Akhisarspor Seleznyov'un yanına mutlaka iyi bir golcü transfer etmeli" demiştim.
Ukraynalı sinirlerine hakim olamadı ve kırmızı kart gördü. Kabus gibi. Manu adeta sahada döküldü. Bu tip maçlarda skora gidecek golcünün olması çok önemli. Aksi halde rakip maça asılır. Nitekim, "Atamayana atarlar" kuralı işledi. İyi futbol oynayan Rizespor'da Musa Çağıran'ın gollük şutunu ayaklarıyla inanılmaz şekilde kurtaran Akhisarspor kalecisi Fatih, Vedat Muriqi'nin golüne engel olamadı.
Akhisarspor'dan son maçların formda adamı Lopes'in 21. dakikada sakatlanıp çıkması da şanssızlıktı. Rizespor'da müthiş bir mücadele örneği sergiledi. Kaleci Fatih ve direkler farkın açılmasını önledi. Mustafa Yumlu'nun fırsatçılığıyla gelen kritik gol 10 kişi kalan Akhisarspor için ilaç gibiydi.

DESTEK DAHA DA ARTMALI

Akhisarlıların iki kupa kazanarak Türkiye'yi ayağa kaldıran takımlarına beklenen ilgiyi göstermemesine şaşırdım ve üzüldüm. Bu takımın esas hedefi Avrupa ve Türkiye Kupası değil ligdir. Daha önce de belirttiğim gibi geçen sezon Akhisarspor Türkiye Kupası'nı kaldırdı ama düşmekten de son haftalarda kurtuldu.
Bu tip maçlarda yaşanan puan kayıpları ilerde sıkıntı yaratır. Bu takım ancak seyircisinin desteğiyle ligde emin bir yere gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA