• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu kadroyla gitmez NEVZAT GÜZELIRMAK

Bu kadroyla gitmez

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2018, 00:00

Akhisarspor ligi önemli eksikliklerle götürmeye çalışıyor. Defansından iki önemli isim Mustafa Yumlu sezonu kapattı, Ömer Bayram da G.Saray'a gönderildi. Disiplinsiz davranışları yüzünden süresiz kadro dışı bırakılan ve satılacağı muhakkak olan Selezynov'un yokluğu da büyük eksiklik. Ancak yeşil-siyahlı takımın kaleci Fatih'ten solaçık Güray'a kadar her futbolcunun formayı elinden geldiğince ve olağanüstü gayretle temsile çalıştığından kimsenin kuşkusu yok. Onları puan kaybetmelerinde de eleştirmeyi haksızlık olarak görüyoruz. Bir defa defansın temel çivileriyle oynandı. Mustafa Yumlu'nun yokluğunda sağbek Lopes iyi niyetle Caner'in yanında göbekte mücadele ediyor ama o fizikle nereye kadar ? Dünkü Kayserispor yenilgisinde soldan ortalanan topta bir Mustafa Yumlu olsaydı Asamoah Gyan'a kafa vurdurulmazdı ve Kayseri'den puanla dönülebilirdi.
Hakem Suat Aslanboğa tüm takdir haklarını Kayberispor'dan yana kullandı. Okan'ın gole giderken düşürülmesi açık penaltıydı. Madem Var sistemi uygulanıyor niye gidip yeniden değerlenrdirmiyorsun.
Bu sistem sadece büyük takımlar için mu kuruldu ?

TRANSFERDE NOKTA ATISI YAPMAK ŞART
Açık söyleyelim ve yöneticiler de biliyorlar ki bu kadroyla ikinci devre tehlikeli bölgeden çıkabilmek hayli güç. Çünkü ikinci devrede yeşil-siyahlıların önünde kötü bir fikstür var ve zor maçlar bekliyor onları. 17 maçtan 9'u, deplasmanda 8'i içerde.
Akhisar'da oynanacak maçlarda da Beşiktaş, Başakşehir, Kasımpaşa, Antalyaspor ve Yeni Malatya önündeki maçlar zor geçecek. Ankaragücü, Alanyaspor, Kayserispor'u kayıpsız geçmek şart. Rize, Sivas, G.Saray, Trabzon, Göztepe, Erzurum, Bursa, F.Bahçe ve Konya deplasmanlarından da puanlarla sıyrılabilmek ancak zengin bir Akhisarspor kadrosuyla mümkün olur. Elbette çok yetenekli oyuncular bulmak zor da şimdiden temaslar tamamlanmalı.
Defansın göbeğine, orta sahaya ve forvette Elvis Manu'nun yanına bir golcü transferi şart. Yani kesenin ağzını açmak gerek bir ilçe ekibi olarakr zor olsa da. Şimdi öncelikle hedefimiz şu: Bu hafta ne yapıp yapıp Konyaspor'u seyirci desteğiyle yenip devre arasına moralli girmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA